Gyors, egyszerű és finom: ez a túrófánk legjobb változata
Kezdődik a farsangi szezon, ez a fantasztikus túrófánk lesz az idei év nagy slágere. Próbáld ki te is!

Gyors, egyszerű és finom: ez a túrófánk legjobb változata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nincs időd a hagyományos farsangi fánk elkészítésére, vagy nem akarsz hozzáfogni a dagasztáshoz, kelesztéshez, válaszd a sokkal könnyebb, de legalább olyan finom túrófánkot! Biztos lehetsz benne, hogy villámgyorsan elfogy.

Túrófánk recept

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só

Sütéshez

  • 5 dl olaj
Recept idők

Elkészítés:

A túrót krumplinyomón törd át, vagy villával alaposan nyomkodd meg. Add hozzá a lisztet, a tojásokat, a szódabikarbónát, a kétféle cukrot és a csipetnyi sót. Dolgozd homogénné a masszát, és pihentesd öt percig.

Az olajat forrósítsd fel, és vizes kanállal szaggasd bele a fánkokat. Süsd négy-öt percig. Ne tégy bele túl sok tésztát, mert jól meg fog dagadni. Sütés közben a fánkok maguktól megfordulnak. Ha mindenhol szép piros a tészta, vedd ki az olajból, és papírtörlőn csepegtesd le. Tálaláskor hintsd meg vaníliás porcukorral, és lekvárral kínáld.

Ezt is szeretjük