Könnyű és gyors túrófánk

Nem kell hozzá mesterszakácsnak lenned

A túrófánkkal akkor is nagy sikert arathatsz, ha még soha nem próbálkoztál fánksütéssel.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A túrófánk pofonegyszerű, kiadós és ellenállhatatlan. Isteni átmenet a túrógombóc és a fánk között. Ezt a desszertet még keleszteni vagy pihentetni sem kell. A tésztájába tehetsz almát, rumot vagy mazsolát.

Túrófánk

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 20 dkg túró
  • 15 dkg liszt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A túród törd át villával, keverd hozzá a reszelt citromhéjat, add hozzá a tejfölt, a tojássárgát, a vaníliás cukrot, a sót, majd fokozatosan a szódabikarbónával elkevert lisztet is. A fehérjét verd habbá, és óvatosan forgasd a túrós elegyhez. Enyhén vizes kézzel formázz a masszából kis gombócokat.

Egy magas falú edényben forrósíts olajat, és rakd bele a fánkokat. Ne zsúfolj bele egyszerre túl sokat. Arra is figyelj, hogy sütés közben ne legyen túl forró az olaj, mert a gombócok belül nyersek maradhatnak. A fánkok négy-öt perc alatt szép aranybarnára sülnek, és maguktól megfordulnak! Ha elkészülnek, szedd őket papírtörlőre, és csepegtesd le róluk a felesleges olajat. Lekvárral, porcukorral megszórva tálald!

15892559 da96f919b2e08031dc4c7ad65d52e3ee wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük