Könnyű és gyors túrófánk
A túrófánkkal akkor is nagy sikert arathatsz, ha még soha nem próbálkoztál fánksütéssel.
A túrófánk pofonegyszerű, kiadós és ellenállhatatlan. Isteni átmenet a túrógombóc és a fánk között. Ezt a desszertet még keleszteni vagy pihentetni sem kell. A tésztájába tehetsz almát, rumot vagy mazsolát.
Túrófánk
Hozzávalók 30 darabhoz
- 20 dkg túró
- 15 dkg liszt
- 1 kis pohár tejföl
- 2 tojás
- 2 teáskanál reszelt citromhéj
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítés:
A túród törd át villával, keverd hozzá a reszelt citromhéjat, add hozzá a tejfölt, a tojássárgát, a vaníliás cukrot, a sót, majd fokozatosan a szódabikarbónával elkevert lisztet is. A fehérjét verd habbá, és óvatosan forgasd a túrós elegyhez. Enyhén vizes kézzel formázz a masszából kis gombócokat.
Egy magas falú edényben forrósíts olajat, és rakd bele a fánkokat. Ne zsúfolj bele egyszerre túl sokat. Arra is figyelj, hogy sütés közben ne legyen túl forró az olaj, mert a gombócok belül nyersek maradhatnak. A fánkok négy-öt perc alatt szép aranybarnára sülnek, és maguktól megfordulnak! Ha elkészülnek, szedd őket papírtörlőre, és csepegtesd le róluk a felesleges olajat. Lekvárral, porcukorral megszórva tálald!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció