A híres mexikói tripla tejes süti receptje: a tres leches cake tésztája így lesz különlegesen finom

Az elképesztően könnyű tésztájú tripla tejes süti egy egyszerű, felejthetetlen mexikói desszert.

Tripla tejes süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mexikói tripla tejes süti lényege, hogy a vékony tésztára egy háromféle tejből készülő krém kerül, amely teljesen átjárja az alapot, és hihetetlenül lágy, habos állagot ad neki. A tetejére édes habtejszín kerül. Az egyszerűen összedobható édesség Latin-Amerika után az Egyesült Államokat is meghódította: itt az idő, hogy te is elkészítsd. A hozzá való cukrozott sűrített tejet otthon is elkészítheted.

Tripla tejes süti

Hozzávalók 4 személyre

A piskótához:

  • 20 dkg cukor
  • 12.5 dkg liszt
  • 5 L-es tojás
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • 1 csipet
  • 0.5 csomag sütőpor
  • vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

A tejes krémhez:

  • 40 dkg cukrozott sűrített tej (tubusos, konzerv vagy házi készítésű)
  • 35 dkg cukrozatlan, üveges sűrített tej
  • 1.5 dl habtejszín

A tetejére:

  • 5 dl habtejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd habosra a cukor felével, majd add hozzá a vaníliaaromát és a tejet, és ezzel is keverd jól ki. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sütőport és a sót, és forgasd össze a tojásos cukorral. Elég, ha fakanállal elkevered, nem kell teljesen alaposan. A tojásfehérjét verd habbá, majd adagold bele kanalanként a cukrot, és ezzel is keverd ki. Amikor már olyan kemény, hogy ha a tálat felfordítod, meg se mozdul, dolgozd össze a lisztes-tojásos résszel. Egyengesd el a tésztát egy kivajazott-kilisztezett tepsiben, és 175 fokon fél óra alatt süsd készre. Ha kisült, a tepsiben hagyd teljesen kihűlni.

A krémhez a háromféle tejet egy tálban keverd össze. A süti tésztáját villával vagy hústűvel szurkáld meg, és egyengesd el rajta a krémet. Takard le alufóliával, és tedd a hűtőbe egy éjszakára. Ezalatt a lágy öntet teljesen átjárja a tésztát.

Másnap a jól behűtött tejszínt verd habbá. Amikor megáll, adagold bele a vaníliaaromát és a cukrot, és ezzel is keverd össze. Egyengesd el a habot a süti tetején.

 

Húsos raguval töltött empanada: rögtön dupla adaggal süsd

A gusztusos tésztabatyuk sokféle töltelékkel készülhetnek. Érdemes kipróbálni édesen és sósan is, mindkét változat varázslatos.

Elolvasom

Kép: Photo by Cathy Sola / Getty Images

Miért félünk attól, amit nem ismerünk?

Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?

A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. október 24. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük