A híres mexikói tripla tejes süti receptje: a tres leches cake tésztája így lesz különlegesen finom
Az elképesztően könnyű tésztájú tripla tejes süti egy egyszerű, felejthetetlen mexikói desszert.
A mexikói tripla tejes süti lényege, hogy a vékony tésztára egy háromféle tejből készülő krém kerül, amely teljesen átjárja az alapot, és hihetetlenül lágy, habos állagot ad neki. A tetejére édes habtejszín kerül. Az egyszerűen összedobható édesség Latin-Amerika után az Egyesült Államokat is meghódította: itt az idő, hogy te is elkészítsd. A hozzá való cukrozott sűrített tejet otthon is elkészítheted.
Tripla tejes süti
Hozzávalók 4 személyre
A piskótához:
- 20 dkg cukor
- 12.5 dkg liszt
- 5 L-es tojás
- 1 dl tej
- 1 evőkanál vaníliaaroma
- 1 csipet só
- 0.5 csomag sütőpor
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
A tejes krémhez:
- 40 dkg cukrozott sűrített tej (tubusos, konzerv vagy házi készítésű)
- 35 dkg cukrozatlan, üveges sűrített tej
- 1.5 dl habtejszín
A tetejére:
- 5 dl habtejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd habosra a cukor felével, majd add hozzá a vaníliaaromát és a tejet, és ezzel is keverd jól ki. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sütőport és a sót, és forgasd össze a tojásos cukorral. Elég, ha fakanállal elkevered, nem kell teljesen alaposan. A tojásfehérjét verd habbá, majd adagold bele kanalanként a cukrot, és ezzel is keverd ki. Amikor már olyan kemény, hogy ha a tálat felfordítod, meg se mozdul, dolgozd össze a lisztes-tojásos résszel. Egyengesd el a tésztát egy kivajazott-kilisztezett tepsiben, és 175 fokon fél óra alatt süsd készre. Ha kisült, a tepsiben hagyd teljesen kihűlni.
A krémhez a háromféle tejet egy tálban keverd össze. A süti tésztáját villával vagy hústűvel szurkáld meg, és egyengesd el rajta a krémet. Takard le alufóliával, és tedd a hűtőbe egy éjszakára. Ezalatt a lágy öntet teljesen átjárja a tésztát.
Másnap a jól behűtött tejszínt verd habbá. Amikor megáll, adagold bele a vaníliaaromát és a cukrot, és ezzel is keverd össze. Egyengesd el a habot a süti tetején.
Húsos raguval töltött empanada: rögtön dupla adaggal süsd
A gusztusos tésztabatyuk sokféle töltelékkel készülhetnek. Érdemes kipróbálni édesen és sósan is, mindkét változat varázslatos.
ElolvasomKép: Photo by Cathy Sola / Getty Images
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- piskóta
Puha piskóta vegyes gyümölcsökkel: a tésztája tejföltől sűrű
- fagylalt
- desszert