Pillekönnyű, triplacsokis piskóta, sűrű krémmel: így lesz igazán magas
A csupa csokis sütiknek képtelenség ellenállni: ebben a triplacsokis változatban a tészta puha, a krém pedig egyáltalán nem émelyítő.

Pillekönnyű, triplacsokis piskóta, sűrű krémmel: így lesz igazán magas
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csokis sütiért nem csak a gyerekek rajonganak. Tökéletes bármilyen alkalomra, vagy csak úgy, hogy feldobd vele a hétköznapokat. A piskóta sütésénél tartsd be a legfontosabb szabályokat. Ne törd össze a fehérjehabot, ne nyitogasd az ajtót. Különleges eseményekre tortaformában is elkészítheted.

Triplacsokis piskóta

Hozzávalók 24 szelethez:

Tésztához

  • 16 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 6 dkg étcsoki
  • 6 db tojás
  • 4 dkg kakaópor

Krémhez

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 2.5 dl habtejszín

Tetejére

  • 20 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat keverd habosra a cukorral. A lisztet vegyítsd a kakaóval és a kis darabokra tördelt étcsokival, majd dolgozd több részletben a tojássárgájához. Végül verd kemény habbá a tojásfehérjét. Ha felfordítod, és meg sem moccan a tálban, óvatosan forgasd a masszába. Vigyázz, hogy ne törjön össze. A tésztát egyengesd egy közepes méretű, kivajazott, kilisztezett tepsibe, és süsd meg előmelegített sütőben, 170 fokon körülbelül 30 perc alatt. Ha a tűpróba során nem ragad massza a tésztába szúrt késre vagy tűre, a piskóta elkészült.
 

A krémhez a habtejszínt kezdd melegíteni kis lángon, majd keverd bele a kakaót és a vaj felét. Amikor már jó sima, húzd le a tűzről, és hűtsd ki. Végül add hozzá a maradék vajat, és verd fel jó habosra. A tésztát vágd ketté, és töltsd meg a krémmel. A tetejére vízgőz felett olvaszd fel az étcsokit, keverj hozzá két evőkanál olajat, hogy szép fényes legyen, és egyengesd a süti tetejére. Díszítheted gyümölccsel, magvakkal. Tedd hűtőbe, majd tálalás előtt szeleteld fel tetszés szerint.

Ezt is szeretjük