Villámgyors triplacsokis muffin

Ha túl sok csokit kaptál húsvétra

Ki sem látsz a csokoládékból? Süss belőlük csábító triplacsokis muffint. Tuti, hogy feldobja a napodat.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ennél gyorsabb sütit nehezen találsz. A mámorító triplacsokis muffint fél óra múlva már eheted. A sütés közben megolvadt csokidarabkáktól a tészta még finomabb lesz. Időben szólunk, jobb, ha rögtön két tepsivel készítesz. 

Triplacsokis muffin

Hozzávalók 12 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg tejcsoki
  • 5 dkg fehér csoki
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál sütőpor

Máz

  • 20 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

Az étcsokit darabold fel, és vízgőz felett olvaszd meg. A vajat keverd krémesre a cukorral, majd add hozzá a tojásokat, az olvasztott csokit, a sütőporral vegyített lisztet, végül pedig az apróra vágott fehér és tejcsokit. Addig keverd, amíg a tészta homogén nem lesz.

A muffinsütő mélyedéseit béleld ki papírral, öntsd bele a masszát, és tedd 170 fokos sütőbe. Süsd meg 15-20 perc alatt, majd ellenőrizd, hogy elkészült-e. Az egyik muffinba szúrj egy hegyes kést, és ha nem ragad rá tészta, kiveheted a sütőből. Hagyd kihűlni, majd készítsd el a mázat. Az étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, és öntsd le vele a muffinokat. Ha megköt, eheted is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük