Friss, házi tortillalapok serpenyőben sütve: nem kell hozzá 30 perc

Ha kipróbálod ezt a receptet, többé nem veszel bolti tortillalapot.

Friss, házi tortillalapok serpenyőben sütve: nem kell hozzá 30 perc
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pakold meg mindenféle finomsággal a házi készítésű tortillalapokat, és kínáld hússal, zöldségekkel, szószokkal. Készítheted kukorica- és finomlisztből vegyesen, a tésztát pedig feldobhatod sajttal és zöldfűszerekkel. Érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget összeállítani, egy részét pedig még nyersen a fagyasztóba tenni.

Tortillalapok

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 50 dkg liszt
  • 9 dkg vaj
  • 1.5 dl víz
  • 1 evőkanál
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a sót, majd a szoba-hőmérsékletű vajat, és jól morzsold össze. Több részletben öntsd hozzá a forró vizet, annyit tegyél hozzá, amennyit a liszt felvesz, majd dolgozd össze. Akkor jó, ha a tészta kicsit lágy, könnyen gyúrható.
 

Oszd körülbelül tíz részre, majd formázz gombócokat. Mindegyiket nyújtsd két-három milliméteresre és kör alakúra, kissé lisztezett felületen. Hevíts fel egy serpenyőt, olaj nem kell hozzá, majd egyesével süsd meg a tészták mindkét oldalát fél-fél perc alatt. Amikor megjelennek a barnás foltok a felszínen, akkor jó. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük