Friss, házi tortillalapok serpenyőben sütve: nem kell hozzá 30 perc
Ha kipróbálod ezt a receptet, többé nem veszel bolti tortillalapot.

Friss, házi tortillalapok serpenyőben sütve: nem kell hozzá 30 perc
Ez is érdekelhet

Férfiak fecskében - a nyár legfrissítőbb vígjátéka, igaz történet alapján (x)

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

beauty and style

Így öltöznek a nők Dubaiban - A csador alatt gyönyörű nőket láthatunk »

A házi kence, ami egy éjszaka alatt rendbe teszi a száraz, fakó hajat »

Ez a nő olyasmit művel egy kis gyantával, amire nincsenek szavak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pakold meg mindenféle finomsággal a házi készítésű tortillalapokat, és kínáld hússal, zöldségekkel, szószokkal. Készítheted kukorica- és finomlisztből vegyesen, a tésztát pedig feldobhatod sajttal és zöldfűszerekkel. Érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget összeállítani, egy részét pedig még nyersen a fagyasztóba tenni.

Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 9 dkg vaj
  • 1.5 dl víz
  • 1 evőkanál só
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a sót, majd a szoba-hőmérsékletű vajat, és jól morzsold össze. Több részletben öntsd hozzá a forró vizet, annyit tegyél hozzá, amennyit a liszt felvesz, majd dolgozd össze. Akkor jó, ha a tészta kicsit lágy, könnyen gyúrható.
 

Oszd körülbelül tíz részre, majd formázz gombócokat. Mindegyiket nyújtsd két-három milliméteresre és kör alakúra, kissé lisztezett felületen. Hevíts fel egy serpenyőt, olaj nem kell hozzá, majd egyesével süsd meg a tészták mindkét oldalát fél-fél perc alatt. Amikor megjelennek a barnás foltok a felszínen, akkor jó. 

Ezt is szeretjük