Friss, házi tortillalapok serpenyőben sütve: nem kell hozzá 30 perc
Ha kipróbálod ezt a receptet, többé nem veszel bolti tortillalapot.

Friss, házi tortillalapok serpenyőben sütve: nem kell hozzá 30 perc
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pakold meg mindenféle finomsággal a házi készítésű tortillalapokat, és kínáld hússal, zöldségekkel, szószokkal. Készítheted kukorica- és finomlisztből vegyesen, a tésztát pedig feldobhatod sajttal és zöldfűszerekkel. Érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget összeállítani, egy részét pedig még nyersen a fagyasztóba tenni.

Tortillalapok

Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 9 dkg vaj
  • 1.5 dl víz
  • 1 evőkanál só
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a sót, majd a szoba-hőmérsékletű vajat, és jól morzsold össze. Több részletben öntsd hozzá a forró vizet, annyit tegyél hozzá, amennyit a liszt felvesz, majd dolgozd össze. Akkor jó, ha a tészta kicsit lágy, könnyen gyúrható.
 

Oszd körülbelül tíz részre, majd formázz gombócokat. Mindegyiket nyújtsd két-három milliméteresre és kör alakúra, kissé lisztezett felületen. Hevíts fel egy serpenyőt, olaj nem kell hozzá, majd egyesével süsd meg a tészták mindkét oldalát fél-fél perc alatt. Amikor megjelennek a barnás foltok a felszínen, akkor jó. 

Ezt is szeretjük