Friss, házi tortillalapok serpenyőben sütve: nem kell hozzá 30 perc
Ha kipróbálod ezt a receptet, többé nem veszel bolti tortillalapot.

- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »
- Így varrtál már fel gombot? – Apró részlet a ruhán, de sokat dob rajta »
- A High School Musical 36 éves színésznője ma is bevállalhatná egy tinilány szerepét: Ashley Tisdale szépségrutinja alapos, de egyszerű »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Pakold meg mindenféle finomsággal a házi készítésű tortillalapokat, és kínáld hússal, zöldségekkel, szószokkal. Készítheted kukorica- és finomlisztből vegyesen, a tésztát pedig feldobhatod sajttal és zöldfűszerekkel. Érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget összeállítani, egy részét pedig még nyersen a fagyasztóba tenni.
Tortillalapok
Hozzávalók 10 darabhoz
- 50 dkg liszt
- 9 dkg vaj
- 1.5 dl víz
- 1 evőkanál só
Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a sót, majd a szoba-hőmérsékletű vajat, és jól morzsold össze. Több részletben öntsd hozzá a forró vizet, annyit tegyél hozzá, amennyit a liszt felvesz, majd dolgozd össze. Akkor jó, ha a tészta kicsit lágy, könnyen gyúrható.
Oszd körülbelül tíz részre, majd formázz gombócokat. Mindegyiket nyújtsd két-három milliméteresre és kör alakúra, kissé lisztezett felületen. Hevíts fel egy serpenyőt, olaj nem kell hozzá, majd egyesével süsd meg a tészták mindkét oldalát fél-fél perc alatt. Amikor megjelennek a barnás foltok a felszínen, akkor jó.

Még több recept