Friss, házi tortillalapok serpenyőben sütve: nem kell hozzá 30 perc
Ha kipróbálod ezt a receptet, többé nem veszel bolti tortillalapot.
Pakold meg mindenféle finomsággal a házi készítésű tortillalapokat, és kínáld hússal, zöldségekkel, szószokkal. Készítheted kukorica- és finomlisztből vegyesen, a tésztát pedig feldobhatod sajttal és zöldfűszerekkel. Érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget összeállítani, egy részét pedig még nyersen a fagyasztóba tenni.
Tortillalapok
Hozzávalók 10 darabhoz
- 50 dkg liszt
- 9 dkg vaj
- 1.5 dl víz
- 1 evőkanál só
Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a sót, majd a szoba-hőmérsékletű vajat, és jól morzsold össze. Több részletben öntsd hozzá a forró vizet, annyit tegyél hozzá, amennyit a liszt felvesz, majd dolgozd össze. Akkor jó, ha a tészta kicsit lágy, könnyen gyúrható.
Oszd körülbelül tíz részre, majd formázz gombócokat. Mindegyiket nyújtsd két-három milliméteresre és kör alakúra, kissé lisztezett felületen. Hevíts fel egy serpenyőt, olaj nem kell hozzá, majd egyesével süsd meg a tészták mindkét oldalát fél-fél perc alatt. Amikor megjelennek a barnás foltok a felszínen, akkor jó.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció