Sütőben sült török tejberizs: mennyei édesség kevés munkával

Próbáld ki a tejberizst török módra, sütőben sütve!

Török sült tejberizs
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A török sült tejberizs a nálunk megszokotthoz hasonlóan készül, csak a végén kis tálkákban, sütőben sütnek kérget rá. Kevés hozzávaló kell hozzá, így nem csak finom és egyszerű, hanem olcsó is.

Török sült tejberizs

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 25 dkg cukor
  • 12 dkg rizs
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1.5 l tej
  • 1 l víz
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A rizst főzd meg annyi vízben, amennyit maradéktalanul magába tud szívni. Amikor az összes víz elfőtt, öntsd fel bő egy liter tejjel, és lassú tűzön főzd teljesen puhára. Közben add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. A keményítőt keverd el a maradék tejjel, öntsd a fővő rizshez, ezzel sűrítsd be. Oszd el szufléformákba vagy másmilyen hőálló tálkákba. A tojást egy evőkanál tejjel keverd el, és ezzel kend meg az adagok tetejét. Told 200 fokos sütőbe húsz percre, amíg a teteje pirosra sül. Ha kész, vedd ki a sütőből, várd meg, amíg szoba-hőmérsékletűre hűl, majd tedd be a hűtőbe, és ott pihentesd néhány órát, de akár egy egész éjszakát is. 

Krémesre sült rizskoch, ahogy a nagyi készítette: jó sok szörppel öntsd nyakon

A rizskoch szinte a semmiből, egyszerűen összedobható édesség, akkor is jól jön, ha váratlan vendégek toppannak be, ugyanis nagy adagban készül.

Elolvasom
Ezt is szeretjük