Sütőben sült török tejberizs: mennyei édesség kevés munkával
Próbáld ki a tejberizst török módra, sütőben sütve!

torok tejberizs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A török sült tejberizs a nálunk megszokotthoz hasonlóan készül, csak a végén kis tálkákban, sütőben sütnek kérget rá. Kevés hozzávaló kell hozzá, így nem csak finom és egyszerű, hanem olcsó is.

Török sült tejberizs

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 25 dkg cukor
  • 12 dkg rizs
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1.5 l tej
  • 1 l víz
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A rizst főzd meg annyi vízben, amennyit maradéktalanul magába tud szívni. Amikor az összes víz elfőtt, öntsd fel bő egy liter tejjel, és lassú tűzön főzd teljesen puhára. Közben add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. A keményítőt keverd el a maradék tejjel, öntsd a fővő rizshez, ezzel sűrítsd be. Oszd el szufléformákba vagy másmilyen hőálló tálkákba. A tojást egy evőkanál tejjel keverd el, és ezzel kend meg az adagok tetejét. Told 200 fokos sütőbe húsz percre, amíg a teteje pirosra sül. Ha kész, vedd ki a sütőből, várd meg, amíg szoba-hőmérsékletűre hűl, majd tedd be a hűtőbe, és ott pihentesd néhány órát, de akár egy egész éjszakát is. 

Hasonló étel a ropogósra sült rizskoch is, amely szörppel nyakon öntve a legfinomabb.

Ezt is szeretjük