Mennyei barackos tejberizs a sütőből: a törökök így szeretik
A török étkezdék kedvence a sült tejberizs, amit most friss, zamatos barackkal is feldobhatsz.


- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Anyja egy kartondobozban hagyta a fiút születése után: a férfi 30 év múlva megkereste
- Fekete Dávid válik: felesége a három gyerekkel elhagyta
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
A baklava mellett talán a krémes, égetett tetejű tejberizs a törökök legismertebb édessége. A mennyei desszertet otthon is könnyen elkészítheted, és érdemes gyümölccsel még csábítóbbá tenni. Ne várd meg, míg teljesen kihűl, hisz langyosan a legfinomabb!
Török barackos tejberizs
Hozzávalók:
- 15 dkg rizs
- 15 dkg cukor
- 1.5 l tej
- 2 db barack
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 db tojássárga
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A rizst alaposan mosd meg, majd tedd fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. Amikor a folyadék nagy részét magába szívja, öntsd hozzá a tej felét. Közben add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót. Folyamatosan kevergetve főzd forrástól számítva 10 percig, közben részletekben öntsd hozzá a maradék tejet, majd húzd le a tűzről.
A keményítőt keverd simára kevés langyos tejjel és a tojássárgával, majd dolgozd a tejberizshez. Kanalazd a rizst tűzálló tálkákba. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd 30 percig. A sütési idő vége felé rakd az édességre a szeletekre vágott barackot. Akkor jó, ha a tejberizs teteje elkezd pirulni.
A mézes, diós baklavával is bátran próbálkozhatsz otthon, csak egy jó recept kell hozzá.
Még több recept