Töltött krumpli 7 változatban

Képek és ötletek

A töltött krumplit nem lehet nem szeretni, sokféleképp készítheted, olcsó is, süss hát sokat!

Dia

	Párolt zöldségekkel	Ha egy igazán finom, húsmentes vacsorára vágysz, ezt érdemes készítened! A félig megfőzött krumplit vágd be a tetején, halmozd bele a kedvenc zöldségeidet, minden kupacra tégy egy kis vajat, sózd és borsozd kedvedre, és már mehet is a sütőbe. Amikor a vaj már elolvadt és mindenki egy kicsit megpirult, kész is van. Tejföllel leöntve lesz az igazi!

Párolt zöldségekkel

Ha egy igazán finom, húsmentes vacsorára vágysz, ezt érdemes készítened! A félig megfőzött krumplit vágd be a tetején, halmozd bele a kedvenc zöldségeidet, minden kupacra tégy egy kis vajat, sózd és borsozd kedvedre, és már mehet is a sütőbe. Amikor a vaj már elolvadt és mindenki egy kicsit megpirult, kész is van. Tejföllel leöntve lesz az igazi!

Dia

	Gazdagon megpakolva	A töltött krumpli akkor igazán jó, ha jó alaposan meg van pakolva. Két módon is elkészítheted ezt a változatot, az egyik az, ha a félig megfőtt krumplit megtöltöd a kedvenc belevalóiddal, és együtt megsütöd őket, vagy lehet úgy is, hogy a krumplit külön megsütöd, a belevalókat pedig - amit szükséges - külön megpirítod, és csak akkor töltöd meg velük a burgonyát, amikor az kész van. Mindkét változat lehet isteni finom, próbáld ki őket bátran!

Gazdagon megpakolva

A töltött krumpli akkor igazán jó, ha jó alaposan meg van pakolva. Két módon is elkészítheted ezt a változatot, az egyik az, ha a félig megfőtt krumplit megtöltöd a kedvenc belevalóiddal, és együtt megsütöd őket, vagy lehet úgy is, hogy a krumplit külön megsütöd, a belevalókat pedig - amit szükséges - külön megpirítod, és csak akkor töltöd meg velük a burgonyát, amikor az kész van. Mindkét változat lehet isteni finom, próbáld ki őket bátran!

Dia


                        	Raguval töltött
                        	Ha van egy jó adag fűszeres-húsos ragud, de a megszokottnál kicsit eltérően tálalnád és fogyasztanád, egész egyszerűen töltsd krumpliba! A félig megfőzött krumplit jól megpakolhatod a kész raguval, hogy aztán 15-20 perc alatt a sütőbe igazán összemelegedjenek, és egy nagyon ízletes, nagyon laktató vacsorát biztosítsanak.

Raguval töltött

Ha van egy jó adag fűszeres-húsos ragud, de a megszokottnál kicsit eltérően tálalnád és fogyasztanád, egész egyszerűen töltsd krumpliba! A félig megfőzött krumplit jól megpakolhatod a kész raguval, hogy aztán 15-20 perc alatt a sütőbe igazán összemelegedjenek, és egy nagyon ízletes, nagyon laktató vacsorát biztosítsanak.

Dia

	Sajtos-gombás változat	Kevés szebb látvány fogadhat a vacsoraasztalon, mint egy jól átsült krumpli, temérdek olvadt sajttal a tetején, a sajtos réteg alatt fűszeres gombákat rejtve. A gombát főzd meg külön, a krumplikat héjastul főzd félkeményre, majd ha minden készen áll, egyesítsd erőiket, és szórd meg jó sok ízletes sajttal, a legjobb, ha kapsz valahol igazi cheddart hozzá, ami kicsit drágább ugyan, de látványra és ízre feledhetetlen élményt nyújt.

Sajtos-gombás változat

Kevés szebb látvány fogadhat a vacsoraasztalon, mint egy jól átsült krumpli, temérdek olvadt sajttal a tetején, a sajtos réteg alatt fűszeres gombákat rejtve. A gombát főzd meg külön, a krumplikat héjastul főzd félkeményre, majd ha minden készen áll, egyesítsd erőiket, és szórd meg jó sok ízletes sajttal, a legjobb, ha kapsz valahol igazi cheddart hozzá, ami kicsit drágább ugyan, de látványra és ízre feledhetetlen élményt nyújt.

Dia


                        	Pirított szalonnával
                        	Szaftosabb és ízletesebb krumpli talán nincs is, mint ez a változat. A félig megfőtt krumplit töltsd meg némi sajttal és zöldfűszerekkel, a tetejére pedig halmozz apróra kockázott húsos szalonnát, és hagyd, hogy ez a sütőben szépen rápiruljon. A szalonnából kiolvasztott zsír a krumpli minden rétegébe eljut, és igazán zamatos fogást varázsol belőle.

Pirított szalonnával

Szaftosabb és ízletesebb krumpli talán nincs is, mint ez a változat. A félig megfőtt krumplit töltsd meg némi sajttal és zöldfűszerekkel, a tetejére pedig halmozz apróra kockázott húsos szalonnát, és hagyd, hogy ez a sütőben szépen rápiruljon. A szalonnából kiolvasztott zsír a krumpli minden rétegébe eljut, és igazán zamatos fogást varázsol belőle.

Dia

	Túrós-snidlinges	Ennél egyszerűbb változat aligha létezik. A krumplit süsd meg a héjában, majd amikor elkészült, csak vágd fel, a túrót fűszerezd egy kis sóval, borssal, meg amivel még épp jólesik, de azért túlzásba nem kell vinni, töltsd meg vele a kész krumplit, és szórd meg az egészet friss snidlinggel, már kész is vagy!

Túrós-snidlinges

Ennél egyszerűbb változat aligha létezik. A krumplit süsd meg a héjában, majd amikor elkészült, csak vágd fel, a túrót fűszerezd egy kis sóval, borssal, meg amivel még épp jólesik, de azért túlzásba nem kell vinni, töltsd meg vele a kész krumplit, és szórd meg az egészet friss snidlinggel, már kész is vagy!

Dia

	Köretként	Ehhez a változathoz érdemes kisebb krumplikat keresned, hiszen a nagyobb darabok önmagukban is jóllakatnak, köretnek nem biztos, hogy a legjobbak. A krumplikat főzd meg félig enyhén sós vízben, amíg készülnek, addig néhány zöldfűszerrel keverj el vajat és sajtot, majd ezzel megtöltve told a sütőbe a krumplikat. Amikor szépen összeolvadt a fűszeres-vajas-sajtos keverék, akkor kész is van, könnyű halakhoz, húsokhoz ideális köret.

Köretként

Ehhez a változathoz érdemes kisebb krumplikat keresned, hiszen a nagyobb darabok önmagukban is jóllakatnak, köretnek nem biztos, hogy a legjobbak. A krumplikat főzd meg félig enyhén sós vízben, amíg készülnek, addig néhány zöldfűszerrel keverj el vajat és sajtot, majd ezzel megtöltve told a sütőbe a krumplikat. Amikor szépen összeolvadt a fűszeres-vajas-sajtos keverék, akkor kész is van, könnyű halakhoz, húsokhoz ideális köret.

Ezt is szeretjük
Fotó: