Dióval töltött, fűszeres sült alma
Tökéletes édesség hideg napokra
A mindenféle földi jóval töltött sült alma jól átmelegít, és még a hangulatodat is feldobja.

Dióval töltött, fűszeres sült alma
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az almát megtöltheted darált hússal, rizzsel, de akkor a legfinomabb, ha magvakkal, téli fűszerekkel készíted el. Már az illatától mindenki éhes lesz. A töltelékbe mandulát, áfonyát, mogyorót is tehetsz, a mézet pedig lekvárral helyettesítheted.

Töltött sült alma

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 2 nagy alma
  • 2 dl tejszín
  • 4 evőkanál méz
  • 4 evőkanál dió
  • 4 evőkanál mazsola
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, és vízszintesen vágd ketté. Kanállal távolítsd el a magokat, és vájd ki a magházat. Arra ügyelj, hogy ne szúrd át a gyümölcsöt. Rakd az almákat sütőpapírral bélelt tepsibe, a vágott felükkel felfelé. A töltelékhez keverd össze a tejszínt, a darabokra vágott diót, a mazsolát, és töltsd meg az almákat. Mindegyik tetejét szórd meg fahéjjal, és csorgass rájuk mézet.

Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 25-30 percig, vagy amíg az alma megpuhul, a héja kicsit ráncos lesz. Arra ügyelj, hogy a gyümölcsök ne legyenek nagyon puhák. Tejszínhabbal, vaníliasodóval leöntve tálald. 

Ezt is szeretjük