Darált hússal töltött kapros karalábé, jó sok tejföllel

Bővítsd a töltött zöldségek repertoárját az ízletes darált hússal töltött karalábéval!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A darált hússal töltött karalábé azoknak is ízlik, akik nincsenek túlzottan oda a szuperegészséges zöldségért. A zamatos fogáshoz közepes méretű, zsenge karalábékat válassz. Ha szereted, ne sajnáld ki belőle a kaprot. Kard Éva receptjével nem fogsz mellé.

Töltött karalábé

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 karalábé
  • 50 dkg darált hús
  • 10 dkg rizs
  • 3 dl tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csokor kapor
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

A rizst enyhén sós vízben főzd félpuhára, majd szűrd le, hűtsd ki. A darált húst ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, az előfőzött rizst, a tojást, és alaposan gyúrd össze a masszát.

A karalábét pucold meg, és vájd ki a közepét. Töltsd meg a fűszeres hússal, és rakd egy edénybe a kivájt karalábédarabokkal együtt. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózd, szórd meg ételízesítővel a főzőlevet, add hozzá az apróra vágott kaprot, majd főzd puhára a megtöltött karalábét körülbelül 20 perc alatt. Ha marad a húsból, akkor formázz belőle kisebb gombócokat, és azokat is tedd az edénybe.

Ha a zöldség puha, vedd ki a főzőléből, és helyezd egy tepsibe a karalábédarabokkal és a húsgombócokkal együtt. A tejfölt keverd simára a liszttel, majd a visszamaradt főzőlevet is öntsd hozzá. Ha túl soknak találod, ne rakd hozzá mind. Ezután borítsd a tepsiben lévő karalábéra, majd tedd előmelegített sütőbe. Addig süsd 180 fokon, míg a szósz besűrűsödik, a teteje pedig szép színt kap. Tálaláskor helyezd tányérra a töltött zöldséget, majd kanalazd köré a szószt a karalábédarabkákkal együtt.

15782649 f9051456d782ef30b2f8ee0a7b91b0c4 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük