Darált húsos, sajtos töltött gömbcukkini, amiben még 300 kalória sincs

A kifejezetten diétás, duci gömbcukkini tökéletesen alkalmas arra, hogy megtöltsd mindenféle finomsággal.

A darált húsos, sajtos gömbcukkini könnyű, mégis laktató fogás. A különleges zöldséget az alakja miatt kiválóan lehet tölteni. Az íze nem különbözik a hagyományos, hosszúkás cukkiniétól. Ha diétázol, a zsírosabb húsokat érdemes csirkére cserélni. A töltelékkel pedig bátran kísérletezz!

toltott-gombcukkini

Töltött gömbcukkini

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db gömbcukkini
  • 50 dkg darált csirkemell
  • 15 dkg sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg és aprítsd fel. Kevés olajon pirítsd meg, majd rakd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg fűszerpaprikával. Fedő alatt párold tíz percig, közben kevergesd. Ha szükséges, önts alá vizet.
 

A cukkinit alaposan mosd meg, és vágd le a kalapját, majd kanállal vájd ki a belsejét. Rakd egy olajjal kikent, tűzálló tálba, szórd meg kevés sóval és borssal, majd töltsd bele a húsos masszát. Tedd vissza a kalapot, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 30 percig. Ekkor szórd meg reszelt sajttal, és tedd vissza még tíz percre a sütőbe. Tálalás előtt hagyd egy kicsit hűlni, hogy szebben lehessen szeletelni.
 

toltott-gombcukkini-recept

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük