A töltött dió sütemény nagyiféle receptje: egy-két nap után még finomabb lesz
Ha régen szeretted a töltött dió nevű aprósüteményt, ideje elkészíteni, és visszaidézni a régi ízeket.

dio-suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A dió fantasztikus aprósütemény is lehet, ami garantáltan feldobja a családi, baráti beszélgetéseket, ünnepeket. A formát a háztartási boltokban és az internetről is könnyen beszerezheted. Sokféle krémmel megtöltheted, csokissal, mascarponéssal, mandulással vagy éppen pudingossal. 

Töltött dió

Hozzávalók 55 darabhoz

A tésztához

  • 36 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg dió
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál mandula- vagy dióaroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a diót, és gyúrd össze. Ha nem akar összeállni, adhatsz hozzá egy evőkanál tejfölt. A jól formázható tésztát nyomkodd vékonyan vajjal kikent dió sütőformába. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 10 perc alatt. 

A tejet forrald fel, rakd hozzá a diót, és főzd sűrű krémmé. Langyosan tedd hozzá a vajat, a vaníliás cukrot, a mandula- vagy dióaromát, és dolgozd simára. A diókat töltsd meg a krémmel, és pihentesd egy-két napig, hogy a süti megpuhuljon. 

A csokiszalámi is régies süti, amibe ugyancsak kerülhet dió, és nem tudod megunni. 

Ezt is szeretjük