Különleges töltött csirkemell
A töltött csirkemell nagyon zamatos, és az alakodra sem jelent veszélyt.
Ha a hagyományos töltött csirke már a könyöködön jön ki, újíts egy kicsit! Ez legalább olyan finom lesz, mintha a vendéglőből hoztad volna. A töltelékbe bármilyen zöldséget keverhetsz. A tepsibe krumplit is tehetsz, a hús tetejére pedig szórj reszelt sajtot, hogy még ízletesebb legyen.
Töltött csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 2 csirkemellfilé
- 10 dkg bacon
- 2 tojás
- 2 szelet kenyér
- 1 vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- petrezselyemlevél
- bors
- só
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, törölgesd át, majd éles késsel nagyon óvatosan vágd be két-három helyen négy-öt centi mélyen. Arra ügyelj, hogy ne szúrd át. Utána kívül-belül sózd meg. A töltelékhez a kenyérszeletet áztasd kevés vízbe, majd nyomkodd ki. Keverd hozzá a kevés zsiradékon megpirított, apróra vágott hagymát, a nyers tojást, a megfőzött, felkockázott sárgarépát és a petrezselymet. Sózd, borsozd ízlés szerint, és jól dolgozd össze.
Töltsd a zsebecskékbe a zsemlés masszát, majd a húst tekered körbe baconnel. Helyezd zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, és fóliázd le. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 30-40 percig, majd vedd le róla a fóliát, és pirítsd további 15 percig.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció