Különleges töltött csirkemell

Ha így készíted, nem szárad ki a hús

A töltött csirkemell nagyon zamatos, és az alakodra sem jelent veszélyt.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha  a hagyományos töltött csirke már a könyöködön jön ki, újíts egy kicsit! Ez legalább olyan finom lesz, mintha a vendéglőből hoztad volna. A töltelékbe bármilyen zöldséget keverhetsz. A tepsibe krumplit is tehetsz, a hús tetejére pedig szórj reszelt sajtot, hogy még ízletesebb legyen.

Töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 csirkemellfilé
  • 10 dkg bacon
  • 2 tojás
  • 2 szelet kenyér
  • 1 vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • petrezselyemlevél
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd át, majd éles késsel nagyon óvatosan vágd be két-három helyen négy-öt centi mélyen. Arra ügyelj, hogy ne szúrd át. Utána kívül-belül sózd meg. A töltelékhez a kenyérszeletet áztasd kevés vízbe, majd nyomkodd ki. Keverd hozzá a kevés zsiradékon megpirított, apróra vágott hagymát, a nyers tojást, a megfőzött, felkockázott sárgarépát és a petrezselymet. Sózd, borsozd ízlés szerint, és jól dolgozd össze.

Töltsd a zsebecskékbe a zsemlés masszát, majd a húst tekered körbe baconnel. Helyezd zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, és fóliázd le. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 30-40 percig, majd vedd le róla a fóliát, és pirítsd további 15 percig.

15790217 c105a9dbdd1c200162451c0476ca69f4 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük