Puha, könnyű tökös-mákos muffin - Kár, hogy ezt eddig nem próbáltad
A tök és a mák remek párosítás, ha fahéjjal és szegfűszeggel is feldobod, csodafinom muffint kapsz.

Puha, könnyű tökös-mákos muffin - Kár, hogy ezt eddig nem próbáltad
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tökszezonban feltétlenül készítsd el ezt a mesés muffint. Az amerikai gyerekek nagy rajongói a puha, omlós tésztájú édességnek. Tálalás előtt a tökös-mákos muffinra kenhetsz mázat, kanalazhatsz rá tejszínhabot, és karamellt is csorgathatsz rá.

Tökös-mákos muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg sütőtökpüré
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg mák
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl joghurt
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze egy tálban a száraz hozzávalókat, tehát a cukrot, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a mákot, a fahéjat és a szegfűszeget. A tojásokat üsd egy másik edénybe, öntsd hozzá az olajat, a joghurtot, majd tedd hozzá a tökpürét. Forgasd össze a száraz hozzávalókkal, és dolgozd simára a tésztát.


A masszát kanalazd papírral bélelt muffinformákba. Arra ügyelj, hogy ne töltsd teljesen tele, csak háromnegyedig, mert a tészta sütés közben tovább nő. 
Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg a muffinokat 20-25 perc alatt. Ha a tűpróba során a tésztába szúrt kés vagy tű nem lesz ragacsos, biztosan elkészült. 

Ezt is szeretjük