Tokajis libamájpástétom: igazi Márton-napi ínyencség
A libamájpástétom az egyik legfinomabb Márton-napi előétel, de bármilyen ünnepen megállja a helyét.
Libamájpástétommal biztosan jól indul a hagyományos Márton-napi ebéd vagy vacsora. Az egyszerű, de fenséges étel az édeskés tokaji aszútól még zamatosabb lesz, pihentesd benne hosszú órákon át. A pirítóson kívül remekül illik hozzá a briós vagy a kalács.
Tokajis libamájpástétom
Hozzávalók
- 40 dkg libamáj hízott
- 1.5 dl Tokaji aszú
- 1 db vöröshagyma kisebb
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál libazsír
- só
- bors
Elkészítés:
A májat mosd meg, hártyázd le, és az ereket távolítsd el. Öntsd le annyi tokaji aszúval, amennyi ellepi, és tedd a hűtőbe legalább négy órára, de még jobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted. Sütés előtt vágd ujjnyi szeletekre. A libazsíron dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, tedd hozzá a fokhagymát, majd a májat. Párold kis lángon körülbelül 30 percig. Fontos, hogy puha maradjon, de a belseje ne legyen véres.
Tedd át konyhai robotgépbe, önts rá a zsírjából, adj hozzá sót, ha kell, még borsot, és turmixold krémes állagúra. Simítsd a májkrémet egy tálba vagy formába, a tetejére még önthetsz zsírt vagy olvasztott vajat, és hagyd megdermedni.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció