Tojásrántotta leveles tésztában
Miért nem gondoltál erre előbb?
Ha egyszer megkóstolod a tojásrántottát leveles tésztában, ezután csak így készíted majd.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

5 színésznő, aki a göndör és az egyenes frizurát is kipróbálta – Kinek melyik állt jobban? »

Lélegzetelállító menyasszonyi csokrok őszi hangulatban: nem fontos a vágott virág »

10 dolog a divatban, ami nagyon megváltozott a 2000-es évek eleje óta: egészen mást jelent most, mint akkor »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha valaki meglátja a tojásrántottát gusztusos leves tésztába csomagolva, rögtön késztetést érez, hogy beleharapjon. Bárkit lenyűgözhetsz Kard Éva receptjével. Tökéletes ráérős reggelekre vagy vacsorára.

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 4 tojás
  • őrölt fehérbors
  • 1/2 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát engedd fel, majd lisztezett felületen nyújtsd ki. Szúrj ki belőle 8 centis pogácsaszaggatóval vagy pohárral 12 korongot. Ezután nyolc közepét szúrd ki egy kisebb formával.

Egy nagy korong szélét kend le előzőleg kissé felvert tojással, rakj rá egy nagyobb, kiszúrt tésztát. Azt is kend le, majd jöhet rá egy újabb nagyobb kör, és ne feledd azt is lekenni. A maradék tésztával ugyanígy járj el.

Ezután helyezd az összeállított lapokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, és tedd körülbelül 30 percig hideg helyre. Pihentetés után told előmelegített sütőbe, és légkeverésen, 160 fokon, öt-tíz perc alatt süsd szép pirosra, ropogósra a tésztát. A sütőből kivéve hagyd teljesen kihűlni.

A maradék tojásokat üsd egy tányérba, ízlés szerint sózd, borsozd. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd óvatosan öntsd rá a felvert tojást. Ezután süsd meg ízlés szerint a rántottát. Végül a kihűlt leveles tésztákat töltsd meg a tojással, és rögtön tálald.

Ezt is szeretjük