Így készül a tökéletes tojásos lecsó: kolbásszal vagy anélkül is jóllaksz tőle
A tojásos lecsó tartalmas fogás, ami vegetáriánus változatban vagy zsírral és kolbásszal főzve is fantasztikus.
A tojásos lecsó könnyű és viszonylag olcsó nyári fogás. Elkészítheted húsmentes formában is, de ha karakteresebb ízeket keresel, kezdd zsíros alappal, és karikázz bele füstölt kolbászt. A hegyes erős paprikát is ízlés szerint adagolhatod hozzá.
Tojásos lecsó
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg zöldpaprika
- 50 dkg paradicsom
- 25 dkg hagyma
- 2 tojás
- 2 evőkanál olaj vagy sertészsír
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
- 1 szál füstölt kolbász (elhagyható)
- 1 hegyes erős paprika (elhagyható)
Elkészítés:
A zöldségeket készítsd elő: a kétféle paprikát csumázd ki, és a paradicsommal együtt szeleteld fel. A hagymát vágd apróra, és olajon vagy olvasztott zsíron párold üvegesre. Amikor már puha, húzd le a tűzről, és keverd el a pirospaprikával. Add hozzá a paprikát és a paradicsomot, az ízlés szerint adagolt erős paprikát, sózd, borsozd, és tedd vissza a tűzre.
Kis lángon kezdd el összefőzni. A paradicsom hamar levet fog ereszteni, így nem ég majd le. Félidőben add hozzá a meghámozott, karikákra vágott füstölt kolbászt is. Nagyjából egy óra kell neki, hogy elkészüljön. A legvégén üsd rá a tojásokat, és keverd össze. Amint a tojás kicsit megszilárdult, készen van. Tálald friss kenyérrel.
A gulyásleves is kedves minden magyar szívének: bográcsban főzve különösen finom lesz.
Sűrű gulyásleves sok hússal: bográcsban készítve az igazi
A gulyásleves a magyar konyha éke, mely bográcsban készítve lesz igazán finom marhahússal és zöldségekkel.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció