Barackos tiramisutorta: krémes édesség sütés nélkül
A tiramisutortánál egyszerűbb édesség aligha van. Friss gyümölccsel pedig még finomabb!
Változtass kicsit a hagyományos tiramisun! Csupán néhány friss barack és a kedvenc tortaformád szükséges hozzá. A tiramisutorta pedig ünnepekre és hétköznapokra is remek választás.
Tiramisutorta
Hozzávalók 8 szelethez
- 30 dkg mascarpone
- 25 dkg babapiskóta
- 3 nagy őszibarack
- 2 dl frissen facsart narancslé
- 1 dl rum
- 3 tojás
- 3 evőkanál kristálycukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- kakaópor
Elkészítés:
A narancslevet keverd össze a rummal. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal verd simára, majd add hozzá a mascarponét. Keverd össze alaposan. Utána verd fel a tojásfehérjét, és adagold lassan, óvatosan a masszához egy fakanál segítségével.
A piskótákat a rumos narancslében könnyedén mártsd meg, a felét fektesd a tortaformába. A krém felét kanalazd rá, arra tedd a felszeletelt őszibarackokat. Erre kerül a piskóta másik fele, majd a maradék krémmel vond be. A hagyományos módon kakaóporral szórd meg, vagy díszítsd barackkal.
