Isteni, tiramisus fagyi házilag: ezzel hűtsd le magad a kánikulában
Fantasztikus, jeges nyalánkság: ha odavagy a tiramisuért, nyáron készítsd el fagyiként!
Fagyiból sosem elég! Készíts kánikulában süti helyett inkább valamilyen jeges hűsítőt. A tiramisufagyi elképesztően finom, ráadásul gép nélkül is tökéletes lesz. Tálalás előtt 15-20 perccel érdemes kivenni a fagyasztóból, hogy könnyen tudd adagolni.
Tiramisus fagyi
Hozzávalók
- 25 dkg mascarpone
- 10 db babapiskóta cukormentes
- 5 dl kávé
- 5 evőkanál cukor
- 4 db tojássárgája
- 2.5 dl habtejszín
- 2.5 dl tej
- 1 evőkanál kakaópor
- rum
Elkészítés:
A tojássárgákat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral. A tejet öntsd egy lábosba, és kezdd melegíteni. Csorgasd bele a tojássárgás elegyet, majd állandóan kavargatva, takaréklángon sűrítsd be. A tejszínt habosítsd, majd add hozzá a mascarponét. Öntsd hozzá a rumot, a kávét, és morzsold hozzá a babapiskótát. Dolgozd össze a masszát, és tedd egy zárható dobozba. Rakd a fagyasztóba, majd 30 percenként kevergesd át a fagyit három-négy alkalommal. Tálaláskor szórd meg kakaóval, és díszítsd mentával.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció