Fantasztikus tiramisukrémes süti: egyszerű kakaós piskóta az alapja
Ez a hamis tiramisu abbahagyhatatlan: a kakaós piskótalapra a megszokott hagyományos mascarponés krém kerül.


- Durva, milyen bőrhibákat okozhat a gyakori tejfogyasztás: a pattanás csak a kezdet a szakértők szerint »
- Laza stílusa miatt imádják a neten a 49 éves divatbloggert: egyszerre vagány és nőies »
- Tavasszal minden formában divatos lesz a farmer: ezekre a nőies darabokra érdemes lecsapni a nadrágon túl »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- 4 szuperegészséges húsféle, ami sokkal jobb a csirkemellnél: kevesen fogyasztják, pedig változatosan elkészíthetők
A piskóta és a tiramisu találkozásából csak valami igazán nagyszerű süti jöhet létre. Dobd fel magad a fantasztikusan krémes, az olajnak köszönhetően nagyon puha és ellenállhatatlan édességgel! Ezt a kakaós piskótát nem nagy kihívás elkészíteni. Megsütheted akár tortaformában is, úgy igazán ünnepi lesz.
Tiramisukrémes süti
Hozzávalók:
A tésztához
- 10 dkg liszt
- 7 dkg cukor
- 5 db tojás
- 4 dkg kakaópor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 3 db tojás
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál rum
A tetejére
- kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. A tojássárgákat keverd ki a kétféle cukorral, és öntsd hozzá az olajat. A lisztet szitáld át, vegyítsd a kakaóporral és a sütőporral, majd a fehérjehabbal váltakozva, óvatosan forgasd a tojássárgás masszához. A csomómentes tésztát simítsd sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe.
Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd körülbelül 30 percig. Végezz tűpróbát, azaz szúrj egy tűt vagy hegyes kést a tésztába. Ha nem ragad rá massza, kiveheted. A rácson hagyd hűlni, majd vedd ki a formából.
A krémhez a tojásokat válaszd ketté, és a tojássárgákat keverd szinte fehéredésig két evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. Dolgozd hozzá a mascarponét, a rumot és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
A kihűlt piskótát vágd ketté, és kend meg a krémmel, a maradékot pedig egyengesd a tetejére. Tedd a hűtőbe néhány órára, majd kakaóporral megszórva kínáld.
A tiramisu gyümölccsel is fantasztikus. Mirelit és friss eperrel is készülhet.
Még több recept