Fantasztikus tiramisukrémes süti: egyszerű kakaós piskóta az alapja
Ez a hamis tiramisu abbahagyhatatlan: a kakaós piskótalapra a megszokott hagyományos mascarponés krém kerül.

tiramisukremes-piskota-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A piskóta és a tiramisu találkozásából csak valami igazán nagyszerű süti jöhet létre. Dobd fel magad a fantasztikusan krémes, az olajnak köszönhetően nagyon puha és ellenállhatatlan édességgel! Ezt a kakaós piskótát nem nagy kihívás elkészíteni. Megsütheted akár tortaformában is, úgy igazán ünnepi lesz. 

Tiramisukrémes süti

Hozzávalók:

A tésztához

  • 10 dkg liszt
  • 7 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 4 dkg kakaópor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum

A tetejére

  • kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. A tojássárgákat keverd ki a kétféle cukorral, és öntsd hozzá az olajat. A lisztet szitáld át, vegyítsd a kakaóporral és a sütőporral, majd a fehérjehabbal váltakozva, óvatosan forgasd a tojássárgás masszához. A csomómentes tésztát simítsd sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe.
Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd körülbelül 30 percig. Végezz tűpróbát, azaz szúrj egy tűt vagy hegyes kést a tésztába. Ha nem ragad rá massza, kiveheted. A rácson hagyd hűlni, majd vedd ki a formából.
 

A krémhez a tojásokat válaszd ketté, és a tojássárgákat keverd szinte fehéredésig két evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. Dolgozd hozzá a mascarponét, a rumot és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. 
A kihűlt piskótát vágd ketté, és kend meg a krémmel, a maradékot pedig egyengesd a tetejére. Tedd a hűtőbe néhány órára, majd kakaóporral megszórva kínáld. 
A tiramisu gyümölccsel is fantasztikus. Mirelit és friss eperrel is készülhet. 

Ezt is szeretjük