Könnyű, fantasztikusan krémes tiramisu
A forró napokon se maradj édesség nélkül, dobj össze egy nagy adag isteni tiramisut percek alatt!
Nyáron sokszor csak a hajnali órákban lehet megmaradni a tűzhely vagy a sütő mellett. Éppen ezért vess be ilyenkor sütés nélkül, villámgyorsan elkészíthető desszertet, például a mennyei tiramisut a MOM Park Trattoria da Lello receptje alapján.
Tiramisu
Hozzávalók 12 szelethez
- 50 dkg babapiskóta
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg cukor
- 1 l habtejszín
- 5 dl erős kávé
- 2 egész tojás
- 4 teáskanál amaretto likőr
- kakaópor
Elkészítés:
Verd habosra a cukrot a tojással. Fokozatosan adagod hozzá a mascarponét, majd a tejszínt. Akkor jó, ha a hab kemény. Keverd a kávéba az amaretto likőrt, és mártogasd bele a babapiskótákat, majd helyezd őket szorosan egymás mellé egy tál aljára.
Erre rakj egy réteg mascarponés keveréket, majd egy újabb réteg piskótát, és így tovább. Fontos, hogy a tetejére krém kerüljön. Ezt késsel egyengesd el, és tedd legalább négy órára a hűtőbe, hogy megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor szórj jó minőségű kakaót a tetejére, és vágd fel tetszés szerint.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció