Sűrű és gazdag thai rákleves: a tom yum kókusztejjel főzve a legfinomabb

A thai rákleves mirelit garnélából pillanatok alatt elkészül, és úgy az igazi, ha kókusztejjel gazdagítod.

Thai rákleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szuperegyszerűen készülő thai ráklevessel kevés munkával varázsolhatod a Távol-Kelet ízeit a konyhádba. A fagyasztott garnélarákot és a kókusztejet ugyan a legtöbben nem fogyasztjuk napi szinten, ennek ellenére már egy közepes méretű boltban is megtalálhatod őket. A különlegesebb fűszerekért viszont érdemes egy ázsiai boltot felkeresned.

Thai rákleves

Hozzávalók 4 személyre

Az alapléhez:

  • 7.5 dl víz
  • 5 szárított lime-levél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 chilipaprika
  • 2 dl csirkealaplé
  • 2 szál citromfű
  • 1.5 cm gyömbér
  • 1 evőkanál rákpaszta

A levesbe:

  • 20 dkg fagyasztott garnélarák
  • 12 dkg gomba
  • 3 evőkanál halszósz
  • 3 evőkanál lime-lé
  • 1.5 evőkanál thai chiliszósz
  • 1 paradicsom
  • 1 dl kókusztej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csokor koriander
  • 0.5 hagyma
Recept idők

Elkészítés:

Az alapléhez a citromfüvet vágd félbe, a zöld leveleit távolítsd el, a fehér részét vágd apróra. Aprítsd fel a fokhagymát és a chilit is. Morzsold hozzá a lime-leveleket. Egy lábosban öntsd össze a vizet az alaplével, add hozzá a fűszereket, a rákpasztát, a meghámozott, karikára vágott gyömbért, és lassú tűzön gyöngyöztesd tíz percig.

Közben a többi hozzávalót készítsd elő. A hagymát vágd egy centi vastag cikkekre, a paradicsomot és a gombát szeletekre. Először a hagymát és a gombát add a leveshez, majd három perc múlva jöhet a paradicsom és a rák. Kanalazd bele a lime-levet, a chiliszószt és a halszószt is, és főzd össze tíz perc alatt. Plusz sóra már egyáltalán nem lesz szükség, mert a halszósz elég sós. Amikor már minden hozzávaló elég puha, öntsd fel a kókusztejjel, és szórd meg a tetejét aprított korianderrel.

A garnélát be is pácolhatod, majd kisütheted grillen: csodás finomságot kínálhatsz így a vendégeknek.

Fűszeres garnélarák grillen sütve: az ízletes pác a titka

Picit édes, kicsit csípős és jó fűszeres az így készült garnéla, ráadásul elég, ha 15 percet tölt a pácban.

Elolvasom

Kép: joannatkaczuk / Getty Images

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük