Krémes thai csirkehúsleves friss fűszerekkel: egy tányér nem elég belőle
A krémes thai csirkehúsleves kókusztejjel és currypasztával fő.

A thai csirkehúsleves karakterét a kókusztej és a currypaszta adja. A pikáns leves friss zöldfűszerekkel megbolondítva nagyszerű bevezetője az ebédeknek. Különösen jó szolgálatot tesz, ha kevés időd van főzni, ugyanis bő fél óra alatt az asztalon is lesz.
Thai currys csirkehúsleves
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg konzerv kókusztej
- 25 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg rizstészta
- 4 teáskanál vörös thai curry paszta
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 l alaplé
- 1 kis hagyma
- 1 lime leve
- 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- 1 marék koriander
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel. Szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy kevés olívaolajjal, tedd félre negyedórára, majd egy lábosban pirítsd fehéredésig. Szűrőlapáttal szedd ki, majd ugyanabban a lábosban, ha szükséges, még egy kevés olívaolaj hozzáadásával párold üvegesre a hagymát. A puha hagymához add hozzá a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért és a currypasztát, és süsd fél percig. Ezután öntsd fel az alaplével. Add hozzá a lime levét és a rizstésztát, és forrald fel. Amikor felforrt, vedd alatta a lángot kicsire. Keverd el az elősütött csirkemellel és a kókusztejjel. A koriandert aprítsd fel, keverd a leveshez, és tíz perc alatt forrald össze az egészet. Frissen tálald. Minél tovább áll, a rizstészta annál inkább magába szívja a folyadékot, ezért ha későbbre teszed el, az újramelegítés előtt öntsd még fel vízzel vagy alaplével.
Kurkumás édesburgonya-krémleves: tápláló fogás tele antioxidánsokkal
Ez a színes, sűrű leves nemcsak finom, de sok vitamint és antioxidánst is tartalmaz: a tökéletes fogás, ha gyorsan ennél valami táplálót.
ElolvasomKép: Vanidar Eddy / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- sütemény
- kókuszos süti