Tepsiben pirított túrós csusza

Ilyen finomat még nem ettél!

Kell egy kis változatosság! A tepsis túrós csusza még a hagyományos változaton is túltesz.

Egy igazi klasszikus új köntösben! A tepsis túrós csuszának az ízvilága gazdagabb, és még a tészta kifőzésével sem kell foglalkoznod. Szalonna nélkül kiváló és különleges köret lehet.

Tepsis túrós csusza

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg túró
  • 30 dkg csuszatészta
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg szalonna
  • 2 kis pohár kefir
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát vágd kis kockákra, és egy lábasban vagy serpenyőben pirítsd meg. Egy tepsit vagy hőálló tálat kenj ki zsiradékkal, szórj bele zsemlemorzsát, és oszlasd el. A margarint olvaszd meg egy nagy tálban a mikróban, majd keverd hozzá a tésztát,  a túrót, a kefirt, a tejfölt és a tojást, jól dolgozd össze. Sózd meg, de csak óvatosan, és szórd a tetejére a pirított szalonnát.

Ezt a tésztás keveréket rakd a tepsibe, és igazgasd el egyenletesen, utána mehet is az előmelegített sütőbe. 190 fokon süsd körülbelül egy órán át. Először fólia alatt, majd vedd le róla, és süsd szép pirosra. 

15862591 2a9d03b640d1790e0558afe47c6d3e37 wm
Ezt is szeretjük