Tepsis krumpli receptek

Kezdő szakácsoknak is

A tepsis krumpli akár köretként, akár főételként is megállja a helyét, így kiváló társad lehet ebédnél vagy vacsoránál is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem sok olyan étel van, ami húsokhoz köretként vagy éppen önmagában is ízletes fogás lehet. A tepsis krumpli az egyik kivétel, hiszen a gazdagabban megrakott változatból kiváló ebéd vagy vacsora készülhet, míg a kevésbé ízesebből remek köretet csinálhatsz.

14 csodás étel krumplival

Nézegess képeket!

Elolvasom

Végy egy tepsit, néhány szem krumplit, fűszerezd meg, és már mehet is a sütőbe. Hidd el, nem fogsz benne csalódni.

Magyaros tepsis krumpli

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 pár kolbász
  • olaj
  • bors

A krumplit hámozd meg, és karikára vágd fel. A füstölt sonkát csíkokra, a kolbászt és a lilahagymát szeletekre vágd fel. A tepsi aljába önts pici olajat, majd tegyél rá egy sor krumplit. Sózd, borsozd, és szórd meg az áttört fokhagyma egy részével.

Tegyél rá még egy réteg krumplit, szintén sózd, borsozd, aztán rakd rá a kolbászt és a sonkát. Tedd rá a lilahagyma felét, és kend meg tejföllel. A tetejét fedd be a maradék krumplival, sózd, borsozd meg, és tedd rá a megmaradt hagymaszeleteket. Pici olajjal locsold meg a tetejét, és alufóliával fedd be. Előmelegített sütőbe tedd be, és egészen addig párold a fólia alatt, míg a krumpli megpuhul. Ekkor vedd le, és picit pirítsd meg.

Fokhagymás tepsis krumpli

Hozzávalók:

  • 2 kg krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors

A krumplit hámozd meg, karikázd fel. Tedd bele egy tepsibe, és ízlésed szerint szórd meg sóval, borssal. Az olajban keverd ki a pirospaprikát csomómentesre, és locsold a krumplira. Szórd rá az áttört fokhagymát, majd előmelegített sütőben, időnkénti kevergetés mellett süsd meg.

Tejszínes tepsis krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg trappista sajt
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • vaj

A krumplit hámozd meg, majd vágd ketté. Sós vízben tedd fel főni. Ha megfőtt, szűrd le, és vágd kisebb kockákra. A tepsit kend ki vajjal, és tedd bele a krumplit. A hagymát darabold fel, és szórd a krumplira. A tejszínt a liszttel keverd csomómentesre, és locsold a krumplira. A tetejére szórd rá a lereszelt sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Mediterrán tepsis krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg juhtúró
  • 15 dkg feta sajt
  • 3 paradicsom
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál vaj
  • olívaolaj

A krumplit hámozd meg, karikázd fel, majd egy olívaolajjal kikent tepsi alját rakd ki vele. Szeleteld rá a paradicsomot és a fokhagymát, és addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére morzsold rá a fetát, öntsd fel az egészet 1-2 dl vízzel, és előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süsd meg. A joghurtot és a juhtúrót keverd össze, és tálaláskor locsold rá a krumplira.

Ezt is szeretjük