Tepsis krumpli receptek
A tepsis krumpli akár köretként, akár főételként is megállja a helyét, így kiváló társad lehet ebédnél vagy vacsoránál is.
- A 25 éves, gyönyörű teniszcsillag Victoria’s Secret-kollekcióval jelentkezett: Naomi Osaka megőrizte természetességét a fotókon »
- Csodás sminkújdonságok, melyek felpezsdítik a tavaszi megjelenést: árakkal mutatjuk a nőies és ragyogó árnyalatokat »
- Lady Gagát modellnek kérték fel, művészi alkotássá varázsolta a reklámot: megkapóan természetes »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Nem sok olyan étel van, ami húsokhoz köretként vagy éppen önmagában is ízletes fogás lehet. A tepsis krumpli az egyik kivétel, hiszen a gazdagabban megrakott változatból kiváló ebéd vagy vacsora készülhet, míg a kevésbé ízesebből remek köretet csinálhatsz.
Végy egy tepsit, néhány szem krumplit, fűszerezd meg, és már mehet is a sütőbe. Hidd el, nem fogsz benne csalódni.
Magyaros tepsis krumpli
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 20 dkg füstölt sonka
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 fej lilahagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 pár kolbász
- olaj
- só
- bors
A krumplit hámozd meg, és karikára vágd fel. A füstölt sonkát csíkokra, a kolbászt és a lilahagymát szeletekre vágd fel. A tepsi aljába önts pici olajat, majd tegyél rá egy sor krumplit. Sózd, borsozd, és szórd meg az áttört fokhagyma egy részével.
Tegyél rá még egy réteg krumplit, szintén sózd, borsozd, aztán rakd rá a kolbászt és a sonkát. Tedd rá a lilahagyma felét, és kend meg tejföllel. A tetejét fedd be a maradék krumplival, sózd, borsozd meg, és tedd rá a megmaradt hagymaszeleteket. Pici olajjal locsold meg a tetejét, és alufóliával fedd be. Előmelegített sütőbe tedd be, és egészen addig párold a fólia alatt, míg a krumpli megpuhul. Ekkor vedd le, és picit pirítsd meg.
Fokhagymás tepsis krumpli
Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
A krumplit hámozd meg, karikázd fel. Tedd bele egy tepsibe, és ízlésed szerint szórd meg sóval, borssal. Az olajban keverd ki a pirospaprikát csomómentesre, és locsold a krumplira. Szórd rá az áttört fokhagymát, majd előmelegített sütőben, időnkénti kevergetés mellett süsd meg.
Tejszínes tepsis krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 20 dkg trappista sajt
- 3 dl főzőtejszín
- 2 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- vaj
- só
A krumplit hámozd meg, majd vágd ketté. Sós vízben tedd fel főni. Ha megfőtt, szűrd le, és vágd kisebb kockákra. A tepsit kend ki vajjal, és tedd bele a krumplit. A hagymát darabold fel, és szórd a krumplira. A tejszínt a liszttel keverd csomómentesre, és locsold a krumplira. A tetejére szórd rá a lereszelt sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Mediterrán tepsis krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg juhtúró
- 15 dkg feta sajt
- 3 paradicsom
- 2 dl natúr joghurt
- 1 evőkanál vaj
- olívaolaj
A krumplit hámozd meg, karikázd fel, majd egy olívaolajjal kikent tepsi alját rakd ki vele. Szeleteld rá a paradicsomot és a fokhagymát, és addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére morzsold rá a fetát, öntsd fel az egészet 1-2 dl vízzel, és előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süsd meg. A joghurtot és a juhtúrót keverd össze, és tálaláskor locsold rá a krumplira.
OLVASD EL EZT IS!
- máj
- húsételek
A tökéletes resztelt máj receptje

- krumpli
- cukkini
4 gyors rakottas 25 perc alatt

- pörkölt
- egytálétel