Klasszikus tepsis meggyes süti
Ennek a tepsis meggyes sütinek már a látványa is üdítően hat.
A kevert tepsis meggyes sütinek mindig szezonja van, hiszen a tésztába mirelit vagy friss gyümölcsöt ugyanúgy tehetsz, mint kompótot. Ezt még a kétbalkezesek sem tudják elrontani. Más gyümölccsel is érdemes kipróbálni.
Tepsis meggyes süti
Hozzávalók 24 szelethez
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg meggy
- 15 dkg cukor
- 4 tojás
- csipet só
Elkészítés:
Keverd habosra a vajat a cukor felével, majd egyenként add hozzá a tojások sárgáját. A fehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval és a maradék cukorral, majd óvatosan dolgozd össze a vajas krémmel. Végül szitáld hozzá a lisztet. Akkor jó, ha a massza csomómentes.
Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és öntsd bele a tésztát, majd szórd rá a lecsepegtetett meggyszemeket. Rakd előmelegített sütőbe, és 170 fokon 30-40 perc alatt süsd szép pirosra. Mielőtt kivennéd, teszteld tűpróbával. Szúrj bele egy hegyes kést, ha üresen húzod ki, a tészta elkészült. Ha kihűl, szeleteld fel, és porcukorral megszórva kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció