Klasszikus tepsis meggyes süti

Ezt a receptet használta a nagymamád is

Ennek a tepsis meggyes sütinek már a látványa is üdítően hat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kevert tepsis meggyes sütinek mindig szezonja van, hiszen a tésztába mirelit vagy friss gyümölcsöt ugyanúgy tehetsz, mint kompótot. Ezt még a kétbalkezesek sem tudják elrontani. Más gyümölccsel is érdemes kipróbálni.

Tepsis meggyes süti

Hozzávalók 24 szelethez

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg meggy
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Keverd habosra a vajat a cukor felével, majd egyenként add hozzá a tojások sárgáját. A fehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval és a maradék cukorral, majd óvatosan dolgozd össze a vajas krémmel. Végül szitáld hozzá a lisztet. Akkor jó, ha a massza csomómentes. 

Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és öntsd bele a tésztát, majd szórd rá a lecsepegtetett meggyszemeket. Rakd előmelegített sütőbe, és 170 fokon 30-40 perc alatt süsd szép pirosra. Mielőtt kivennéd, teszteld tűpróbával. Szúrj bele egy hegyes kést, ha üresen húzod ki, a tészta elkészült. Ha kihűl, szeleteld fel, és porcukorral megszórva kínáld.

15790869 80a406bde467527f9efa78fdf2887189 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük