Tepsis krumpli karfiollal és füstölt hússal: tarjával egybesütve a legfinomabb

Isteni finom tepsis krumplit állíthatsz össze karfiollal, csicseriborsóval és füstölt tarjával megpakolva.

karfiolos tepsis krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dobd fel a megszokott tepsis krumplit karfiollal és tarjával! A füstölt hús fantasztikus ízvilágot kölcsönöz ennek a fejedelmi egytálételnek. Jól megy hozzá a csicseriborsó, ezért ha szereted, azt is kanalazz rá.

Tepsis krumpli füstölt tarjával

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg füstölt tarja
  • 4 krumpli
  • 3 szál kakukkfű
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 1 fej karfiol
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál mustár
  • 0.5 csicseriborsó-konzerv
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg folyó víz alatt. A krumplit hámozd meg, karikázd fel. Sós vízben tíz perc alatt főzd elő őket.

Egy tálban keverd el a tejfölt a tejszínnel, a tojássárgával és a mustárral, majd szórd meg sóval és borssal. A tarját csíkozd fel.

A vajat olvaszd fel. A csicseriborsó-konzervet csepegtesd le.

Egy tepsibe helyezz egy réteg krumpli, karfiol és csicseriborsó keveréket. Locsold meg olvasztott vajjal, fektesd rá a tarjaszeleteket, fedd be a maradék krumplival, karfiollal és csicseriborsóval, amelyet szintén locsolj meg vajjal. Kend le a mustáros tejföllel, tegyél mellé néhány ág kakukkfüvet, takard le alufóliával, és 180 fokon fél óra alatt süsd készre.

A tarja finom, szaftos húsféle, amit kisütés előtt érdemes pikáns pácban érlelni.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük