Tepsis krumpli karfiollal és füstölt hússal: tarjával egybesütve a legfinomabb
Isteni finom tepsis krumplit állíthatsz össze karfiollal, csicseriborsóval és füstölt tarjával megpakolva.
Dobd fel a megszokott tepsis krumplit karfiollal és tarjával! A füstölt hús fantasztikus ízvilágot kölcsönöz ennek a fejedelmi egytálételnek. Jól megy hozzá a csicseriborsó, ezért ha szereted, azt is kanalazz rá.
Tepsis krumpli füstölt tarjával
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg füstölt tarja
- 4 krumpli
- 3 szál kakukkfű
- 2 dl tejföl
- 2 dkg vaj
- 1 fej karfiol
- 1 dl tejszín
- 1 tojássárgája
- 1 kávéskanál mustár
- 0.5 csicseriborsó-konzerv
- só
- bors
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg folyó víz alatt. A krumplit hámozd meg, karikázd fel. Sós vízben tíz perc alatt főzd elő őket.
Egy tálban keverd el a tejfölt a tejszínnel, a tojássárgával és a mustárral, majd szórd meg sóval és borssal. A tarját csíkozd fel.
A vajat olvaszd fel. A csicseriborsó-konzervet csepegtesd le.
Egy tepsibe helyezz egy réteg krumpli, karfiol és csicseriborsó keveréket. Locsold meg olvasztott vajjal, fektesd rá a tarjaszeleteket, fedd be a maradék krumplival, karfiollal és csicseriborsóval, amelyet szintén locsolj meg vajjal. Kend le a mustáros tejföllel, tegyél mellé néhány ág kakukkfüvet, takard le alufóliával, és 180 fokon fél óra alatt süsd készre.
A tarja finom, szaftos húsféle, amit kisütés előtt érdemes pikáns pácban érlelni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept