Tepsis húsgombócok tökkel és krumplival sütve: könnyű, mégis laktató

A húsgombócok megunhatatlanok, és sokféle variációban készülhetnek. Tepsiben, zöldségekkel kiadósak, ízletesek.

Tepsis húsgombócok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A húsgolyókat általában a gyerekek és a felnőttek egyaránt szeretik. Többféle változatban is asztalra kerülhetnek: a paradicsomos, a sajtos és a magyaros mellett érdemes a tepsis, zöldséges változattal is kísérletezni. A krumpli mindig nyerő, szezonban pedig sütőtök is kerülhet a gombócok mellé. Szaftosabb lesz a hús, ha marhából vagy sertésből készíted.

Tepsis húsgombócok

Hozzávalók

  • 40 dkg darált hús
  • 40 dkg sütőtök
  • 40 dkg krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, majd add a darált húshoz. Ízesítsd sóval, borssal, alaposan gyúrd össze, majd formázz a masszából diónyi gombócokat.

A sütőtököt és a krumplit pucold meg, majd vágd fel kisebb kockákra. Rendezd a húsgombócokkal együtt zsiradékkal kikent tepsibe. Rakd melléjük a kisebb darabokra vágott lila hagymát, és szórd meg kakukkfű- és a rozmaringágakkal. Önts alájuk vizet, és fedd le a tepsit fóliával. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 35-40 percig. Közben legalább egyszer fordítsd át a gombócokat és a zöldségeket. Amikor minden puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. 

A paradicsomos húsgombóc is különlegesebb lesz, ha házi szószban puhul, és a kiszáradástól sem kell félnünk.

Olasz-amerikai rapid csoda: omlós húsgombócok paradicsomos szószban

Ez az étel hasonlít a mi fasírtunkhoz, meg a paradicsomos húsgombóchoz is, de mégis kicsit más, talán úgy mondhatnánk, hogy a kettő erényeit egyesíti. És nagyon könnyű összedobni, szóval kezdők is bátran próbát tehetnek vele.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük