Tepsiben sült, fűszeres csirkeragu sűrű szafttal - Fenséges falatok
A fűszeres csirkeragu könnyű és ízletes egytálétel, sok zöldséggel.

Tepsiben sült, fűszeres csirkeragu sűrű szafttal - Fenséges falatok
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Pofonegyszerűen növelheted a krémek hatékonyságát: 5 tipp, ami javítja a felszívódást »

5 klasszikus ruhadarab, amit Greta Garbo hozott divatba: még a férfiruhákat is nőiessé tette »

Furán tette fel a műszempillát, gyönyörű mandulavágású szemeket kapott: a sminkesek is gyakran bevetik ezt az egyszerű trükköt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ízekben gazdag, omlós tepsis csirkeragu biztosan nem terheli meg a gyomrot, így akár vacsorára is jóllakhatsz vele. Azért is praktikus, mert nem kell mellé köretet készítened, így a főzést a mosogatással együtt egy órán belül letudhatod.

Tepsis csirkeragu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemell vagy csirkecomb
  • 40 dkg krumpli
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg szalonna
  • 2 db sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, és kockázd fel. A zöldségeket pucold meg, a krumplit vágd négy részre, a répát kisebb darabokra, és a szalonnát is csíkozd fel. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki zsiradékkal, majd rendezd el benne a húst és a zöldségeket. Sózd és borsozd meg ízlés szerint, rakd hozzá a félvebágott fokhagymát.
 

Önts rá vizet, és szórd meg aprított petrezselyemmel. Fedd le szorosan fóliával, és 170 fokon párold körülbelül 35 percig. Közben egyszer keverd meg, ha szükséges, önts még hozzá vizet. Akkor jó, ha a hús és a zöldségek puhák, a szaft pedig sűrű. Ha nem elég piros a csirke, vedd le róla a fóliát,  majd magasabb hőfokon süsd egy kicsit. Tálaláskor még zöldhagymával is megszórhatod.

Ezt is szeretjük