Tepsiben sült, fűszeres csirkeragu sűrű szafttal - Fenséges falatok
A fűszeres csirkeragu könnyű és ízletes egytálétel, sok zöldséggel.

- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Az 55 éves Sophie Marceau gyönyörűbb, mint valaha, nem fog rajta az idő: szépségtitkai egyszerűbbek, mint gondolnád »
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Ennyi perc az ideális szex, mondják a kutatók - A többségnél a fele sincs meg
Az ízekben gazdag, omlós tepsis csirkeragu biztosan nem terheli meg a gyomrot, így akár vacsorára is jóllakhatsz vele. Azért is praktikus, mert nem kell mellé köretet készítened, így a főzést a mosogatással együtt egy órán belül letudhatod.
Tepsis csirkeragu
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemell vagy csirkecomb
- 40 dkg krumpli
- 25 dkg gomba
- 10 dkg szalonna
- 2 db sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- zsír
Elkészítés:
A húst mosd meg, és kockázd fel. A zöldségeket pucold meg, a krumplit vágd négy részre, a répát kisebb darabokra, és a szalonnát is csíkozd fel. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki zsiradékkal, majd rendezd el benne a húst és a zöldségeket. Sózd és borsozd meg ízlés szerint, rakd hozzá a félvebágott fokhagymát.
Önts rá vizet, és szórd meg aprított petrezselyemmel. Fedd le szorosan fóliával, és 170 fokon párold körülbelül 35 percig. Közben egyszer keverd meg, ha szükséges, önts még hozzá vizet. Akkor jó, ha a hús és a zöldségek puhák, a szaft pedig sűrű. Ha nem elég piros a csirke, vedd le róla a fóliát, majd magasabb hőfokon süsd egy kicsit. Tálaláskor még zöldhagymával is megszórhatod.

Még több recept