Tepsiben sült, fűszeres csirkeragu sűrű szafttal - Fenséges falatok

A fűszeres csirkeragu könnyű és ízletes egytálétel, sok zöldséggel.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ízekben gazdag, omlós tepsis csirkeragu biztosan nem terheli meg a gyomrot, így akár vacsorára is jóllakhatsz vele. Azért is praktikus, mert nem kell mellé köretet készítened, így a főzést a mosogatással együtt egy órán belül letudhatod.

csirkeragu

Tepsis csirkeragu

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell vagy csirkecomb
  • 40 dkg krumpli
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg szalonna
  • 2 db sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, és kockázd fel. A zöldségeket pucold meg, a krumplit vágd négy részre, a répát kisebb darabokra, és a szalonnát is csíkozd fel. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki zsiradékkal, majd rendezd el benne a húst és a zöldségeket. Sózd és borsozd meg ízlés szerint, rakd hozzá a félvebágott fokhagymát.
 

Önts rá vizet, és szórd meg aprított petrezselyemmel. Fedd le szorosan fóliával, és 170 fokon párold körülbelül 35 percig. Közben egyszer keverd meg, ha szükséges, önts még hozzá vizet. Akkor jó, ha a hús és a zöldségek puhák, a szaft pedig sűrű. Ha nem elég piros a csirke, vedd le róla a fóliát,  majd magasabb hőfokon süsd egy kicsit. Tálaláskor még zöldhagymával is megszórhatod.

csirkeragu-recept

Olvastad már?

Ezt is szeretjük