Tepsiben sült bolognai spagetti: így még finomabb, mint az eredeti
Próbáltad már a bolognai spagettit összesütve? A tepsiben az ízek még jobban összeérnek.

sult-bolognai-spagetti
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

Most így a legszebb az ombre: csodás színátmenetek a hajba, melyek feldobják a sötét tincseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bolognai spagetti a világ egyik legkedveltebb étele, főleg házi szósszal készítve. Az alapja sűrített paradicsom, amiből a szokásos mediterrán fűszerek sem hiányozhatnak. A spagettit ne főzd túl, fogkeményen az igazi, azaz akkor, ha még harapható, ráadásul még a sütőben is puhul. Főzés közben érdemes megkeverni, hogy a spagettiszálak ne ragadjanak össze. 

Tepsis bolognai spagetti

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg sajt
  • 20 dkg sűrített paradicsom
  • 20 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 10 dkg szalonna
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Kevés olajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát, és süsd üvegesre a felkockázott szalonnát. Add hozzá a feldarabolt répát, és azzal is süsd egy kicsit. Mehet hozzá a darált hús, süsd fehéredésig, majd rakd hozzá a sűrített és a hámozott paradicsomot. Fűszerezd oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal. Főzd körülbelül 50 percig, amíg mártáshoz hasonló állaga nem lesz.
 

Egy nagy fazékban forralj fel vizet, rakd bele a tésztát, és főzd fogkeményre körülbelül nyolc perc alatt. Szűrd le, rakd a spagettit egy tűzálló edénybe, és öntsd rá a szószt. Szórd meg reszelt sajttal, és süsd meg 180 fokon 20 perc alatt. Tálaláskor még friss zöldfűszerekkel is megszórhatod.
Ha gyorsabb fogásra vágysz, dobj össze paradicsomos spagettit kakukkfűvel megbolondítva. 

Ezt is szeretjük