Tepsiben sült bolognai spagetti: így még finomabb, mint az eredeti
Próbáltad már a bolognai spagettit összesütve? A tepsiben az ízek még jobban összeérnek.


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
A bolognai spagetti a világ egyik legkedveltebb étele, főleg házi szósszal készítve. Az alapja sűrített paradicsom, amiből a szokásos mediterrán fűszerek sem hiányozhatnak. A spagettit ne főzd túl, fogkeményen az igazi, azaz akkor, ha még harapható, ráadásul még a sütőben is puhul. Főzés közben érdemes megkeverni, hogy a spagettiszálak ne ragadjanak össze.
Tepsis bolognai spagetti
Hozzávalók
- 50 dkg spagetti
- 50 dkg darált sertéshús
- 20 dkg sajt
- 20 dkg sűrített paradicsom
- 20 dkg hámozottparadicsom-konzerv
- 10 dkg szalonna
- 1 szál sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Kevés olajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát, és süsd üvegesre a felkockázott szalonnát. Add hozzá a feldarabolt répát, és azzal is süsd egy kicsit. Mehet hozzá a darált hús, süsd fehéredésig, majd rakd hozzá a sűrített és a hámozott paradicsomot. Fűszerezd oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal. Főzd körülbelül 50 percig, amíg mártáshoz hasonló állaga nem lesz.
Egy nagy fazékban forralj fel vizet, rakd bele a tésztát, és főzd fogkeményre körülbelül nyolc perc alatt. Szűrd le, rakd a spagettit egy tűzálló edénybe, és öntsd rá a szószt. Szórd meg reszelt sajttal, és süsd meg 180 fokon 20 perc alatt. Tálaláskor még friss zöldfűszerekkel is megszórhatod.
Ha gyorsabb fogásra vágysz, dobj össze paradicsomos spagettit kakukkfűvel megbolondítva.
Még több recept