Tepsiben sült málnás palacsinta - Olyan, mint a piskóta, csak még puhább
Bővítsd a palacsintakínálatot ezzel a tepsiben sült málnás változattal!
A tésztája pont ugyanolyan, mint a hagyományos palacsintának, csak sokkal kevesebb vele a macera. Amíg egyenként kisütnéd a tésztát, addig elkészül a sütőben is. Az ebéd remek lezárása ez a könnyű édesség.
Ne várd meg, míg teljesen kihűl a tepsiben sült málnás palacsinta, hiszen langyosan a legfinomabb. Főleg, ha lekvárral, hideg tejszínhabbal vagy vaníliafagyival tálalod.
Tepsiben sült málnás palacsinta
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg málna
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl tej
- 2 evőkanál vaj
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd össze a kétféle cukorral, az olvasztott vajjal, a sóval és a tejjel. Öntsd hozzá a szénsavas ásványvizet vagy a szódát, és fokozatosan kanalazd hozzá a lisztet is. Gépi habverővel dolgozd a masszát csomómentesre. Egyengesd egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe vagy egy nagyobb serpenyőbe, és potyogtasd rá a megmosott málnát.
Tedd a tésztát előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25 perc alatt. Amikor a széle pedig elkezd barnulni, szúrj bele egy hegyes kést. Ha a belseje nem nyers, kiveheted a sütőből. Fordítsd ki a tepsiből, és szórd meg porcukorral. Tálaláskor vágd fel tetszés szerint.