Tepsiben sült kukorica - Vajjal meglocsolva az igazi
A tepsiben sült kukorica mennyei ízét a fűszerezés és a ráolvadt vaj még különlegesebbé teszi.

Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

Nem számít, ha teljesen ősz, a hosszú haj 50 felett is nőies: 4 biztos tipp, hogy igazán feldobja a megjelenést »

Igazán menő szettek, amikben nem ciki a tréningnadrág: az utcán is megállják a helyüket »

Házi szemránckrémek, amiket gyerekjáték összeütni: versenybe szállnak a boltiakkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tepsiben sült kukorica elkészítése elsőre bonyolultnak tűnik, pedig pofonegyszerű, és a kakukkfűnek köszönhetően ízre még finomabb, mint főtt társa. Érdemes tehát begyújtani érte a sütőt. Az amerikaiak vajjal készítik, amely ráolvadva még ínycsiklandozóbbá varázsolja.

Tepsiben sült kukorica

Hozzávalók 2 személyre:

  • 6 kukorica
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 teáskanál kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricákat tisztítsd meg, a leveleket és a hajat szedd le róluk, majd a csövek végeit vágd le. Kend be őket vajjal, egy-egy teáskanálnyit vigyél fel minden kukoricára. Ezután fektesd őket kettesével az alufóliára, majd sózd és szórd meg őket a kakukkfűvel.

Alaposan csomagold be a csöveket az alufóliába, majd tedd előmelegített sütőbe, ahol süsd őket 60 percig. Fél óra után óvatosan fordítsd meg a kukoricákat, ügyelve, hogy ne szakadjon ki a fólia rajta. Ha a kukorica megsült, vedd ki a sütőből, és várd meg, míg kihűl, utána fogyasztható.

Ezt is szeretjük