Tepsiben sült kukorica - Vajjal meglocsolva az igazi

A tepsiben sült kukorica mennyei ízét a fűszerezés és a ráolvadt vaj még különlegesebbé teszi.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tepsiben sült kukorica elkészítése elsőre bonyolultnak tűnik, pedig pofonegyszerű, és a kakukkfűnek köszönhetően ízre még finomabb, mint főtt társa. Érdemes tehát begyújtani érte a sütőt. Az amerikaiak vajjal készítik, amely ráolvadva még ínycsiklandozóbbá varázsolja.

Tepsiben sült kukorica

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 kukorica
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 teáskanál kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricákat tisztítsd meg, a leveleket és a hajat szedd le róluk, majd a csövek végeit vágd le. Kend be őket vajjal, egy-egy teáskanálnyit vigyél fel minden kukoricára. Ezután fektesd őket kettesével az alufóliára, majd sózd és szórd meg őket a kakukkfűvel.

Alaposan csomagold be a csöveket az alufóliába, majd tedd előmelegített sütőbe, ahol süsd őket 60 percig. Fél óra után óvatosan fordítsd meg a kukoricákat, ügyelve, hogy ne szakadjon ki a fólia rajta. Ha a kukorica megsült, vedd ki a sütőből, és várd meg, míg kihűl, utána fogyasztható.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük