Omlós téli pite piros gyümölcsökkel
A fagyasztott gyümölcsökkel is isteni süteményt bármikor összedobhatod, mindenki örömére.
Gyakorlatilag bármelyik, fagyasztóval is felszerelt közért mélyhűtőjében találsz piros bogyós gyümölcsöket, amikkel szép és finom lesz a pitéd.
A szóráshoz használt cukorhoz keverj fahéjat, hogy még ízletesebb legyen, vagy keverd el langyos tejjel, és azt öntsd az egész tetejére, úgy is finom lesz!
Téli pite
Hozzávalók:
- 40 dkg piros bogyós gyümölcs
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor + 5 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 csipet só
Elkészítés ideje:
60 perc.
Elkészítés menete:
A vajat vedd ki a hűtőből, és várd meg, amíg szobahőmérsékletű lesz. A lisztet mérd ki egy tálba. A 7,5 dekányi cukrot keverd simára a tojással, majd szitáld hozzá a lisztet, add hozzá a sót, végül a vajat is, és gyúrd az egészet homogén masszává.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ha nem elég lágy, adj hozzá egy kis vizet. Ezután tedd fóliába, és pihentesd fél órát a hűtőben. Miután ez letelt, nyújtsd ki a tésztát fél centi vastagra, majd tedd csatos tortaformába.
Szórd meg a gyümölccsel, majd arra szórd a maradék cukrot. Ezután told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd készre, nagyjából 25-30 perc alatt.
Egyszerű, de nagyszerű sütik
Ha van egy bögréd és egy sütőd, nagy baj már nem érhet!
OLVASD EL EZT IS!
- mandula
- mogyoró