Zöldségekkel teli téli leves - Készíts hozzá tökéletes grízgaluskát

Tél közepén a színes zöldségleves különösen jólesik. Gyorsan elkészíthető, daragaluskával kiváló.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hideg évszakban sem kell lemondanod a zamatos zöldséglevesről. Nyugodtan használhatsz hozzá mirelit zöldségeket. Ilyenkor még azok is örömmel megeszik, akik amúgy nem rajonganak a levesekért. A grízgaluskánál jobb betétet nem is választhatsz hozzá.

15773269 4436b69f399a16843a9ae0c1869af5aa wm

Téli zöldségleves grízgaluskával

Hozzávalók 4 személyre

A leveshez

  • 20 dkg zöldborsó
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 krumpli
  • 1 közepes zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • olaj
  • bors

A grízgaluskához

  • 10 dkg gríz
  • 2 tojás
  • 3 csepp olaj
  • késhegynyi szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

Először a levesbetétet készítsd el, mert annak állnia kell. A tojást üsd egy tálba, villával verd fel, add hozzá a grízt, a sót, a szódabikarbónát és az olajat. Arra figyelj, hogy ne legyen híg a massza. Pihentesd egy órán át, majd enyhén sós vízben, lassú tűzön főzd 15 percig. Ne formázz túl nagy gombócokat, mert főzés közben tovább nőnek. Ha kettévágsz egyet, és a belseje homogén, vedd le a tűzről, és pihentesd 20 percig.

A répákat pucold meg, karikázd fel vagy vágd hasábokra, a zellert és a krumplit kockázd fel. Hevíts olajat, dobd rá a zöldségeket a borsó kivételével, majd kevergetve párold négy-öt percig. Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, és öntsd fel körülbelül két liter vízzel. Főzd 20-25 percig, félidőben add hozzá a borsót. Ha minden puha, szórd bele a petrezselymet is, és a grízgaluskával együtt kínáld.

15773273 217dd479f1191ea523dee86f017b9fc4 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük