Zöldségekkel teli téli leves - Készíts hozzá tökéletes grízgaluskát
Tél közepén a színes zöldségleves különösen jólesik. Gyorsan elkészíthető, daragaluskával kiváló.
A hideg évszakban sem kell lemondanod a zamatos zöldséglevesről. Nyugodtan használhatsz hozzá mirelit zöldségeket. Ilyenkor még azok is örömmel megeszik, akik amúgy nem rajonganak a levesekért. A grízgaluskánál jobb betétet nem is választhatsz hozzá.
Téli zöldségleves grízgaluskával
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez
- 20 dkg zöldborsó
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 2 krumpli
- 1 közepes zeller
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál pirospaprika
- olaj
- só
- bors
A grízgaluskához
- 10 dkg gríz
- 2 tojás
- 3 csepp olaj
- késhegynyi szódabikarbóna
- só
Elkészítés:
Először a levesbetétet készítsd el, mert annak állnia kell. A tojást üsd egy tálba, villával verd fel, add hozzá a grízt, a sót, a szódabikarbónát és az olajat. Arra figyelj, hogy ne legyen híg a massza. Pihentesd egy órán át, majd enyhén sós vízben, lassú tűzön főzd 15 percig. Ne formázz túl nagy gombócokat, mert főzés közben tovább nőnek. Ha kettévágsz egyet, és a belseje homogén, vedd le a tűzről, és pihentesd 20 percig.
A répákat pucold meg, karikázd fel vagy vágd hasábokra, a zellert és a krumplit kockázd fel. Hevíts olajat, dobd rá a zöldségeket a borsó kivételével, majd kevergetve párold négy-öt percig. Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, és öntsd fel körülbelül két liter vízzel. Főzd 20-25 percig, félidőben add hozzá a borsót. Ha minden puha, szórd bele a petrezselymet is, és a grízgaluskával együtt kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció