Selymes, téli gyümölcsleves tejszínnel sűrítve: ilyenkor így fűszerezd
Almából, körtéből, mirelit gyümölcsökből és befőttekből is készíthetsz fantasztikus gyümölcslevest, téli fűszerekkel megbolondítva.

teli-gyumolcsleves
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

Ez a reggeli a híres modell kedvence: nem csoda, hogy lapos a hasa »

Pattanáskezelés IPL villanófénnyel: árak,kockázatok, eredmény »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Míg nyáron jól behűtve, télen melegen esik igazán jól a gyümölcsleves. Vedd elő a fagyasztódból és a kamrapolcokról a nyáron eltett gyümölcsöket is. Ilyenkor bátrabban használhatsz karakteresebb fűszereket. Pudinggal, tejszínnel habarva pedig minden igényt kielégít.

Téli gyümölcsleves

Hozzávalók:

  • 3 db alma
  • 3 db körte
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 üveg őszibarackbefőtt
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál pudingpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db narancs
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • csillagánizs
Recept idők

Elkészítés:

Az almát és a körtét pucold meg, mosd meg, és vágd fel egyforma gerezdekre. Rakd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy jócskán ellepje a gyümölcsöket. Ízesítsd szegfűszeggel, fahéjjal, csillagánizzsal, szerecsendióval, kétféle cukorral, és kezdd forralni. Amikor a gyümölcsök félig puhák, rakd hozzájuk a befőttet, és főzd még körülbelül 10 percig.
Húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel, majd öntsd hozzá a liszttel elkevert tejszínt. Közben folyamatosan kavargasd. Tedd hozzá a narancs frissen facsart levét, és rottyantsd össze. Gyümölcsökkel, habgaluskával, mentával díszítve tálald. 

Ha olyan levesre van szükséged, ami feltölt energiával, és laktat, ez a paradicsomos lehet a befutó. 

Ezt is szeretjük