Tejszínes, zöldséges rakott krumpli: sok sajttal és sonkával még finomabb

Ha szeretnél a konyhádba egy kis változatosságot vinni, készítsd el a rakott krumplit sonkával és zöldségekkel!

zoldseges rakott krumpli
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ki mondta, hogy a rakott krumpliba kizárólag kolbász és tojás való? Ebbe a tavaszi változatba füstölt sonka, kaliforniai paprika és cukkini kerül, a krémes állagról pedig a tejszín gondoskodik. A tetejére szórt sok sajttal tovább fokozhatod az élvezetet. 

Tejszínes, zöldséges rakott krumpli

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg füstölt sonka
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db cukkini
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • petrezselyem a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha kész, szedd hideg vízbe. Közben a sajtot reszeld le. A sonkát, a paprikát és a cukkinit kockázd fel, keverd össze egy tálban, majd szórd meg egy kevés oregánóval és kakukkfűvel. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit kenj ki vajjal.
 

Ha a krumpli már kihűlt annyira, hogy kézbe tudod venni, hámozd meg, vágd karikákra, és a felét egyengesd a tepsibe. Sózd meg, oszd el rajta a sonkás-zöldséges keveréket, majd locsold le a tejszín felével. Pakold a tetejére a maradék krumplikarikákat, erre önts még tejszínt, végül szórd meg a tetejét gazdagon reszelt sajttal. Süsd 30 percig alufóliával lefedve, majd távolítsd el a tetejéről a fóliát, és 15 perc alatt pirítsd a sajtot ropogósra. Tálaláskor a tetejét petrezselyemlevelekkel díszítheted.
Az alábbi tippek segítenek, hogy igazán szaftos legyen a rakott krumplid.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük