Tejszínes, zöldséges rakott krumpli: sok sajttal és sonkával még finomabb
Ha szeretnél a konyhádba egy kis változatosságot vinni, készítsd el a rakott krumplit sonkával és zöldségekkel!

- Tükörsima, egyenes frizura károsodás nélkül: ezeket az alapszabályokat tartsd be hajvasaláskor »
- Nőies karcsúsító tippek a gyönyörű modelltől: így érdemes öltözni, ha nem ívelt, hanem egyenes a derékvonal »
- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Ki mondta, hogy a rakott krumpliba kizárólag kolbász és tojás való? Ebbe a tavaszi változatba füstölt sonka, kaliforniai paprika és cukkini kerül, a krémes állagról pedig a tejszín gondoskodik. A tetejére szórt sok sajttal tovább fokozhatod az élvezetet.
Tejszínes, zöldséges rakott krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 30 dkg füstölt sonka
- 25 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejszín
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db cukkini
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál kakukkfű
- só
- vaj a tepsi kikenéséhez
- petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha kész, szedd hideg vízbe. Közben a sajtot reszeld le. A sonkát, a paprikát és a cukkinit kockázd fel, keverd össze egy tálban, majd szórd meg egy kevés oregánóval és kakukkfűvel. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit kenj ki vajjal.
Ha a krumpli már kihűlt annyira, hogy kézbe tudod venni, hámozd meg, vágd karikákra, és a felét egyengesd a tepsibe. Sózd meg, oszd el rajta a sonkás-zöldséges keveréket, majd locsold le a tejszín felével. Pakold a tetejére a maradék krumplikarikákat, erre önts még tejszínt, végül szórd meg a tetejét gazdagon reszelt sajttal. Süsd 30 percig alufóliával lefedve, majd távolítsd el a tetejéről a fóliát, és 15 perc alatt pirítsd a sajtot ropogósra. Tálaláskor a tetejét petrezselyemlevelekkel díszítheted.
Az alábbi tippek segítenek, hogy igazán szaftos legyen a rakott krumplid.
Még több recept