Tejszínes, zöldséges rakott krumpli: sok sajttal és sonkával még finomabb
Ha szeretnél a konyhádba egy kis változatosságot vinni, készítsd el a rakott krumplit sonkával és zöldségekkel!
Ki mondta, hogy a rakott krumpliba kizárólag kolbász és tojás való? Ebbe a tavaszi változatba füstölt sonka, kaliforniai paprika és cukkini kerül, a krémes állagról pedig a tejszín gondoskodik. A tetejére szórt sok sajttal tovább fokozhatod az élvezetet.
Tejszínes, zöldséges rakott krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 30 dkg füstölt sonka
- 25 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejszín
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db cukkini
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál kakukkfű
- só
- vaj a tepsi kikenéséhez
- petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha kész, szedd hideg vízbe. Közben a sajtot reszeld le. A sonkát, a paprikát és a cukkinit kockázd fel, keverd össze egy tálban, majd szórd meg egy kevés oregánóval és kakukkfűvel. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit kenj ki vajjal.
Ha a krumpli már kihűlt annyira, hogy kézbe tudod venni, hámozd meg, vágd karikákra, és a felét egyengesd a tepsibe. Sózd meg, oszd el rajta a sonkás-zöldséges keveréket, majd locsold le a tejszín felével. Pakold a tetejére a maradék krumplikarikákat, erre önts még tejszínt, végül szórd meg a tetejét gazdagon reszelt sajttal. Süsd 30 percig alufóliával lefedve, majd távolítsd el a tetejéről a fóliát, és 15 perc alatt pirítsd a sajtot ropogósra. Tálaláskor a tetejét petrezselyemlevelekkel díszítheted.
Az alábbi tippek segítenek, hogy igazán szaftos legyen a rakott krumplid.
- sajt
- sonka
- cukkini
- egytálétel
- rakott krumpli
- cukkinis rakott krumpli
- sonkás-sajtos rakott krumpli
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció