Tejszínes szószban sült cukkini: dupla adag sajttal sütve ínyenc fogás

A cukkini sokkal csábítóbb, ha bevagdosod, és baconnel, tejszínes-sajtos szószban sütöd meg.

Tejszínes, sajtos cukkini receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A cukkini sokoldalú, alacsony kalóriatartalmú zöldség, ami kiváló alapanyaga lehet különféle ízletes fogásoknak. Ha szeretnél egyszerű, étvágygerjesztő vacsorát, készítsd el Hasselback módon, azaz bevagdosva. A rétegek közé bacon és tejszínes-sajtos szósz is kerül, így válik különlegessé az egyszerű zöldség. 

Tejszínes, sajtos cukkini

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db közepes cukkini
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg bacon
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejszín
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinikat alaposan mosd meg, majd vagdosd be, de arra vigyázz, hogy ne vágd át őket teljesen. A zöldségeket fektesd egy tálba, és a résekbe rakj bacont.

 

Az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon melegítsd fel. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és süsd addig, amíg illatossá válik. Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald fel. Sózd és borsozd ízlés szerint. Amikor felforr, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a reszelt sajt felét.

 

Amikor elolvad, öntsd a szószt a cukkinira. A tetejére szórd a maradék reszelt sajtot. Tedd a sütőbe, és süsd körülbelül 20-25 percig, vagy amíg a sajt szép aranybarnára nem sül, és a cukkini megpuhul.

 

10 isteni cukkinis recept: a vitamindús zöldség sós és édes ételekhez is illik

A cukkini egészséges, vitamindús és kalóriaszegény zöldség, amely semleges íze miatt mindenféle ételbe illik, bátran fűszerezheted is, de a süteményekkel is jót tesz.

Elolvasom

Fotó: GettyImages

Ezt is szeretjük