A legfinomabb tejszínes süti piskótából

Nem véletlenül az angolok kedvence

Ezt a tejszínes piskótát az angolok Viktória királynőről nevezték el.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem kell ünnepre várni, hogy megsüsd ezt a fantasztikus tejszínes piskótát. A Viktória-tortaként is emlegetett desszertet az angolok legszívesebben az ötórai teához fogyasztják. Első ránézésre nem is gondolnád, hogy milyen egyszerű dolgod lesz vele. Leggyakrabban eperrel díszítik. Farkas Bernadett receptjével mindenkit ámulatba ejthetsz.

Tejszínes piskóta

Hozzávalók 16 szelethez

Piskóta

  • 22,5 dkg vaj
  • 22,5 dkg finomliszt
  • 22,5 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 tojás
  • 1 citrom

Töltelék

  • 10 dkg gyümölcs
  • 4 evőkanál eperlekvár
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • vaníliaaroma
  • 1/2 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a szobahőmérsékletű vajat keverd ki jó alaposan a porcukorral, majd üsd bele egyenként a tojásokat. Add hozzá fokozatosan a sütőporral vegyített lisztet, majd a reszelt citromhéjat. Sima, sűrű masszát kell kapnod. Vajazz ki két, körülbelül 18 centis tortaformát, és egyengesd bele a tésztát. Tedd 180 fokos sütőbe, és 25-25 perc alatt süsd aranybarnára. Ha a massza elválik a tortaforma szélétől, biztos, hogy elkészült. Hagyd hűlni.

A töltelékhez az eperlekvárt és a darabokra vágott gyümölcsöt melegítsd össze a vaníliával, majd hűtsd ki. Állítsd össze a tortát. Az egyik piskótára kend a lekvárt, majd erre halmozz egy adag habfixálóval és porcukorral kemény habbá vert tejszínt. Jöhet rá a második piskóta, majd újabb réteg tejszín. A sütit díszítsd gyümölccsel, tálalásig tedd hűtőbe.

15899549 1ceaf94f8871d29db75c973a9e35b6a2 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük