A legfinomabb tejszínes süti piskótából
Ezt a tejszínes piskótát az angolok Viktória királynőről nevezték el.
Nem kell ünnepre várni, hogy megsüsd ezt a fantasztikus tejszínes piskótát. A Viktória-tortaként is emlegetett desszertet az angolok legszívesebben az ötórai teához fogyasztják. Első ránézésre nem is gondolnád, hogy milyen egyszerű dolgod lesz vele. Leggyakrabban eperrel díszítik. Farkas Bernadett receptjével mindenkit ámulatba ejthetsz.
Tejszínes piskóta
Hozzávalók 16 szelethez
Piskóta
- 22,5 dkg vaj
- 22,5 dkg finomliszt
- 22,5 dkg porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 tojás
- 1 citrom
Töltelék
- 10 dkg gyümölcs
- 4 evőkanál eperlekvár
- 2 dl habtejszín
- 1 evőkanál porcukor
- vaníliaaroma
- 1/2 csomag habfixáló
Elkészítés:
A tésztához a szobahőmérsékletű vajat keverd ki jó alaposan a porcukorral, majd üsd bele egyenként a tojásokat. Add hozzá fokozatosan a sütőporral vegyített lisztet, majd a reszelt citromhéjat. Sima, sűrű masszát kell kapnod. Vajazz ki két, körülbelül 18 centis tortaformát, és egyengesd bele a tésztát. Tedd 180 fokos sütőbe, és 25-25 perc alatt süsd aranybarnára. Ha a massza elválik a tortaforma szélétől, biztos, hogy elkészült. Hagyd hűlni.
A töltelékhez az eperlekvárt és a darabokra vágott gyümölcsöt melegítsd össze a vaníliával, majd hűtsd ki. Állítsd össze a tortát. Az egyik piskótára kend a lekvárt, majd erre halmozz egy adag habfixálóval és porcukorral kemény habbá vert tejszínt. Jöhet rá a második piskóta, majd újabb réteg tejszín. A sütit díszítsd gyümölccsel, tálalásig tedd hűtőbe.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció