30 perces tejszínes-málnás süti
Kényeztesd magad a könnyű és isteni tejszínes-málnás sütivel!
Vigyél egy kis vibrálást a nyárba! Ha a melegben egyszerű, gyors édességet szeretnél összedobni, vesd be a tejszínes-málnás sütit. Csak az a baj vele, hogy nehéz kivárni, amíg a hűtőben jól megszilárdul. Akkor is nagyon odaleszel érte, ha eddig nem mertél sajttortával próbálkozni.
Tejszínes-málnás süti
Hozzávalók 16 szelethez
- 20 dkg édes keksz
Krém hozzávalói
- 50 dkg málna
- 20 dkg mascarpone
- 7 dl tej
- 7 evőkanál cukor
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
Rakd a kekszeket egy közepes méretű tepsibe szorosan egymás mellé. A pudingport keverd el két deci tejjel. A maradék tejet tedd fel főni, majd öntsd hozzá a pudingot, adj hozzá két evőkanál cukrot. Folyamatosan kevergetve addig főzd, amíg besűrűsödik. Még melegen öntsd a pudingot a keksz tetejére.
A málnát jól mosd meg, csepegtesd le, majd a puding tetején szépen oszd el. A tejszínt verd kemény habbá, keverd hozzá a mascarponét, adj hozzá öt evőkanál cukrot, és kend óvatosan a gyümölcs tetejére. Díszítsd ízlésesen málnaszemekkel, lekvárral. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, majd vágd fel tetszés szerint.
