20 perces tejszínes, karfiolos tészta: könnyű, mégis nagyon finom
Csupa egyszerű hozzávalóból áll a tejszínes, karfiolos tészta, a végeredmény mégis fenséges.

karfiolos-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha eddig lebecsülted a karfiolt, adj neki még egy esélyt! Tésztával, tejszínnel és fűszerekkel isteni fogást készíthetsz belőle. A szósz finom krémes és selymes lesz, a fokhagyma pedig izgalmassá teszi. Szinte bármilyen tésztával kitűnő, ám a spagetti ezúttal is nyerő választás lehet. Amíg a tészta megfő, a szósz is elkészül. 

Tejszínes, karfiolos tészta

Hozzávalók

  • 40 dkg tészta
  • 10 dkg sajt
  • 1 fej karfiol
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, és dobj hozzá sót. Amikor lobog, rakd bele a tésztát, és főzd a csomagoláson található ideig. Ha fogkemény, szűrd le, és csepegtesd le. A karfiolt szedd rózsáira, és sós vízben főzd puhára. 

A vajat olvaszd meg, add hozzá a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd illatozni. Arra ügyelj, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Tedd hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd még egy percig. Öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, majd szórd hozzá a reszelt sajtot. Főzd addig, amíg besűrűsödik. Keverd a mártást a karfiolhoz, és tálaláskor szórd meg bazsalikommal. 
A sajtos tésztát könnyedén tartalmasabbá teheted, dobj hozzá darált húst!

Ezt is szeretjük