Egyszerű, krémes karalábéleves krumplival: tejszínnel habarva a legfinomabb
Az egészséges karalábéból fantasztikus krémlevest főzhetsz, ami krumplival még laktatóbb.
Ha olyan gyors ételre vágysz, ami jól átmelegít, a tejszínes karalábéleves remek választás. Egyszerűen összedobható, emellett viszonylag alacsony kalóriatartalmú. Ezt a vadonatúj receptet az egész család imádni fogja. Ha nem fogyózol, gazdagítsd pirított bacondarabokkal vagy zsemlekockákkal.

Tejszínes karalábéleves recept
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db karalábé
- 2 db krumpli
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál olaj
- 1 db húsleveskocka
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit és a karalábét pucold meg, mosd meg, és vágd kisebb kockákra. Egy lábosban forrósítsd fel az olajat, és futtasd meg rajta a zöldségeket egy-két perc alatt. Öntsd fel körülbelül egy liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Fedő alatt főzd meg körülbelül 15 perc alatt.
Amikor a zöldségek puhák, csorgasd a tejszínt szép lassan a levesbe, közben folyamatosan kevergesd. Várd meg, míg ismét felforr, majd szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Ha sűrűbben szereted, a tejszínhez kevés lisztet is keverhetsz.
