A legfinomabb tejszínes-kapros cukkinifőzelék receptje
Nincs 300 kalória egy adag
A tejszínes-kapros cukkinifőzelék könnyű, nyári fogás sietős napokra.

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Változatos és nőies is lehet a rövid haj: ezek a fazonok mindig befutók »

Újból fehér lesz a ruha besárgult hónalja, ha ezt használod rá: csak a konyháig kell menni érte »

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha előnyben részesíted az alacsony kalóriás, mégis laktató ételeket, akkor ne hagyd ki a tejszínes-kapros cukkinifőzeléket. Ezt a vegetáriánusok is bátran kipróbálhatják. Kard Éva a receptjéhez tojáspörköltet javasol, de mással is szervírozhatod.

Tejszínes-kapros cukkinifőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 zsegne cukkini
  • 2 krumpli
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit és a krumplit vágd kisebb kockákra, majd tedd egy edénybe. Ha nagyobb magok vannak a belsejében, akkor azokat szedd ki. Rakd hozzá az aprított vöröshagymát és a kaprot. Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent éppen ellepjen, majd ízlés szerint sózd, borsozd, és szórd meg az ételízesítővel. Addig főzd, amíg a cukkini és a krumpli teljesen megpuhul.

Ezután vedd le a tűzről, és botmixerrel pépesítsd. Majd tedd vissza, csorgasd hozzá a tejszínt, és melegítsd forráspontig, de főzni már nem kell. Közben folyamatosan kevergesd. Ha hígabbra sikerül, mint szeretnéd, akkor egy evőkanál keményítőt dolgozz simára kevés vízzel, és csorgasd a főzelékhez, majd kevergetve pár pillanat alatt főzd sűrűre.

Ezt is szeretjük