Tejszínes, sajtos szószban sült húsgolyók: ha van otthon egy doboz darált hús
A darált sertés- és marhahús keverékéből készült, szaftos húsgombócok tejszínes, ízes szószban sütve fenségesek.

A húsgombócok tejszínes szószban sütve tökéletesek gyors hétköznapi ebédre vagy vacsorára, de hétvégén és ünnepeken sem fogsz mellé a tartalmas egytálétellel. Talán a darált sertés- és marhahús kombinációjából lesz legfinomabb a végeredmény, de pulykából vagy csirkéből is készítheted. A szószt a gomba és a sajt izgalmasabbá teszi.
Tejszínes, sajtos húsgolyók
Hozzávalók
A húsgombóchoz
- 50 dkg darált hús
- 1 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- liszt a forgatáshoz
A szószhoz
- 20 dkg gomba
- 5 dkg sajt
- 3 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tejszín
- 1 bögre húsleves
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a darált húst, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a tojást, a sót és a borsot. Dolgozd össze, majd a masszából készíts kisebb gombócokat. Forgasd meg mindegyiket kevés lisztben.
Egy lábosban olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a lisztet. Kis lángon kevergesd egy percig, majd öntsd hozzá a húslevest, a sóval, borssal elkevert tejszínt, szórd hozzá a reszelt sajtot, és főzd öt percig. Amikor sűrű, húzd le a tűzről. A húsgombócokat rakd egy tepsibe vagy tűzálló tálba, tedd hozzá a kevés olajon átfuttatott gombát is, és öntsd le a tejszínes szósszal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 25-30 percig.
Próbáltad már a húsgolyókat mézes-fokhagymás szósszal? Ezért a változatért odaleszel.