Könnyű tejszínes, gyömbéres répakrémleves: immunerősítő és nagyon finom
Most tényleg jól jön az immunerősítés minden formában: a kellemesen fűszeres répakrémlevesnek mindenképpen adj esélyt!

Ne csak a húslevesbe főzz répát, hisz krémesítve, fűszerezve önálló nyitánya is lehet az ebédnek. Ráadásul gyorsan elkészül, és ízletes is lesz. Póréhagymával, gyömbérrel turbózva még izgalmasabb, a tejszín pedig selymessé teszi.
Tejszínes, gyömbéres répakrémleves
Hozzávalók
- 60 dkg sárgarépa közepes
- 2 dl tejszín
- 0.5 db póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db leveskocka
- 2 dkg vaj
- só
- bors
- gyömbér
Elkészítés:
A póréhagymát pucold meg, vágd apróra, és olvasztott vajon dinszteld meg. Tedd hozzá a préselt fokhagymát, majd kicsit később a meghámozott, felkarikázott sárgarépát. Öntsd fel egy liter vízzel, majd morzsold bele a leveskockát, és fűszerezd sóval, borssal, gyömbérrel.
Főzd 15-20 percig, amíg a répa megpuhul, majd pürésítsd botmixerrel. Csorgasd hozzá a tejszínt, és főzd össze.
A brokkolikrémleves is nagyon egészséges, főleg spenóttal főzve.