Tejszínes gombaleves 30 perc alatt - Legszívesebben két tányérral ennél belőle
Ízletes villámfogás, mégis más, mint a hagyományos gombaleves.
Még nem tudod, mit készíts ebédre, pedig már sürget az idő? A sűrű, selymes gombaleves lehet a megmentőd. Akkor is jól jön, ha a kiköltekezted magad, vagy már rá sem bírsz nézni a húsos ételekre.
A tejszínes gombalevest tálalhatod cipóban, vagy akár sajtos pirítóssal is különlegesebbé teheted. Ha szereted a csípőset, feltétlenül tégy bele kevés chilit is. Ha épp van kéznél húsleves, akkor azzal öntsd fel.
Tejszínes gombaleves
Hozzávalók:
- 40 dkg gomba
- 2 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- 1 vöröshagyma
- 1 húsleveskocka
- só
- bors
Elkészítés ideje: 30 perc
A gombát pucold meg, mosd meg alaposan, és vágd fel azonos nagyságú szeletekre. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés vajon süsd üvegesre. Add hozzá a szeletekre vágott gombát, és párold két-három percig.
Engedd fel egy liter vízzel, morzsold bele a húsleveskockát, sózd, borsozd ízlés szerint. Főzd tíz percig, majd botmixerrel pépesítsd. Tedd vissza a tűzre, öntsd hozzá a tejszínt, és ismét forrald fel. Szórd meg metélőhagymával vagy petrezselyemmel, majd még forrón tálald.