Tejszínes, fűszeres gesztenyekrémleves: igazán ünnepi fogás
Ez a csodás, krémes leves a gesztenyepürét juttatja majd az eszedbe, és masszából villámgyorsan elkészül.

Kicsit rumos, kellemesen fűszeres, a tejszíntől pedig selymes, szóval a gesztenyekrémleves remek nyitánya lehet akár a nagy karácsonyi ebédnek is. A barna szemek kitűnő, mégsem túl gyakran használt alapanyagnak számítanak a konyhában. Legtöbbször püré készül belőlük, pedig izgalmasabb ételeket is kreálhatsz gesztenyéből. Ez a krémes, édes leves kitűnő választás.
Tejszínes gesztenyekrémleves
Hozzávalók
- 25 dkg gesztenyemassza
- 8 dl tej
- 2.5 dl tejszín
- 2 evőkanál cukor
- 5 cl rum
- 1 teáskanál fahéj
- 1 kávéskanál szegfűszeg
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A gesztenyemasszát olvaszd fel, majd villával törd össze. Tedd egy lábosba, és öntsd fel a tejjel. Kis lángon, gyakran megkavarva forrald fel. Csorgasd hozzá a tejszínt, és ízesítsd a kétféle cukorral, a sóval, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a rummal, majd rottyantsd össze.
Húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Tálalás előtt még tehetsz rá tejszínhabot vagy pirított gesztenyét.
A gesztenye kiváló alapanyaga lehet a trüffelgolyóknak is. Az étvágygerjesztő desszertek ajándéknak is kitűnőek.